To je to što me zanima!

Hladni val diljem Britanije: Najhladnija noć u posljednjih 26 godina, temperature do -23°C

Prema podacima meteorologa, ovako niska temperatura zabilježena je 1995. godine, a najniža temperatura u veljači izmjerena je 1955. godinea i iznosila je -27.2°C
Vidi originalni članak

Snježne oluje i temperature ispod ništice, zadnjih nekoliko dana prevladavaju diljem Britanije, a najniža temperatura od -23°C izmjerena je u četvrtak ujutro u selu Breamer, prenosi Daily Mail.

Prema podacima meteorologa, ovako niska temperatura zabilježena je 1995. godine, a najniža temperatura u veljači izmjerena je 1955. godine i iznosila je -27.2°C. Hladni val zahvatio je Britaniju i 2010. godine, kada su temperature dostizale -16,7°C.

- Možemo potvrditi da je prošla noć bila najhladnija noć u veljači u Velikoj Britaniji od 23. veljače 1955., uključujući i zloglasnu zimu 1962/1963 - objavio je britanski meteorološki zavod.

Dijelovi Britanije već su danima pod snijegom zahvaljujući hladnoj fronti iz Rusije i Skandinavije - ceste su blokirane, fontane na Trgu Trafalgar su se zaledile, a djeca se sanjkaju u londonskim parkovima.

Meteorolozi upozoravaju kako postoji šansa da će velikom dijelu Britanije pasti ledena kiša koja bi mogla dovesti do velikih opasnosti.

PROGNOZA ZA VIKEND Hladni val u Hrvatskoj: I dalje minusi i snijeg, negdje i do -15°C

Zbog nevremena i niskih temperatura, tisuće škola i ustanova u kojima su se trebala vršiti cijepljenja protiv korona virusa, preventivno su zatvorene, a policija je svim građanima savjetovala da ne odlaze na put. 

Velike količine snijega i poledica izazvali su niz prometnih nesreća, kao i blokadu željezničkog prometa diljem Britanije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • prokurator 12.02.2021.

    ajmo sad komentari kako zatopljenja nema, 3 2 1 sad!

  • totalnoodvaljen 12.02.2021.

    Kao prvo to je Braemar, Scottland. Dakle sjever, i planine u kojima je to "normalno". 

  • LucaBrasi 12.02.2021.

    Da tamo je je... zbog crnih ljudi. Oni teško podnose zimu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare