To je to što me zanima!

HNB upozorio: Nezaposlenost raste, a oporavak se ne nazire

Iz Hrvatske narodne banke istaknuli su kako mjesečni podaci za treće tromjesečje 2012. godine upućuju na nastavak stagnacije ukupne gospodarske aktivnosti
Vidi originalni članak

Analitičari Hrvatske narodne banke su u utorak objavili Informaciju o gospodarskim kretanjima, a zaključili su kako uz pogoršanje povjerenja potrošača i nadalje nisku razinu poslovnog pouzdanja te veliku neizvjesnost u međunarodnom okružju ukupna kretanja i dalje ne upućuju na početak oporavka gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj. Dodaju kako je prema mjesečnim pokazateljima realna aktivnost u trećem tromjesečju nastavila stagnirati. Analitičari kažu kako je dobra turistička sezona imala pozitivnu ulogu u tome.

Ističu kako su se nastavila negativna kretanja na tržištu rada, a inflacija je porasla. Za kumulativne proračunske prihode i dalje se bilježi znatan rast, ali je ostvaren i rast rashoda, suprotno originalnom proračunu, ističu iz HNB-a. Naglasili su i kako mjesečni podaci za treće tromjesečje 2012. upućuju na nastavak stagnacije ukupne gospodarske aktivnosti.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • azure 19.11.2012.

    novina u ovome je što mi se čini neuhranjen a garant ima dobru plaju!

  • zdrawe 14.11.2012.

    umjesto novinarima to si trebao prvo dat predsjedniku drzave pa ovom sta se naziva premjerom,,jer ovako ce se vadit da oni to neznaju jer informacije dobivaju iz medija,,i nikom nista..

  • okvardz 14.11.2012.

    guverneru, evo ti još jedna prognoza, čuvaj je za slijedeći studeni. I OVE GODINE NEMA NAPRETKA U PROIZVODNJI, NEZAPOSLENOST RASTE, IDEMO DO DNA, DO DNA. MOŽDA NAM SLIJEDEĆE 2014. BUDE BOLJE. MOLIM SVOJU PLATU.NE U KUNAMA HOĆU EURE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare