To je to što me zanima!

HNS: Naša suradnja s IDS-om ne znači poteškoće u koaliciji

Radoš kaže da je logično da bliže surađuju s IDS-om jer su s tom strankom članica ALDE grupacije europskih politika te su te dvije stranke programski sličnije
Vidi originalni članak

Naši odnosi unutar koalicije i naša bliža suradnja s IDS-om nisu najava bilo kakvih poteškoća u vladajućoj koaliciji - izjavio je HNS-ovac Jozo Radoš u središnjici stanke.

Kazao je da je logično da bliže surađuju s IDS-om jer su s tom strankom članica ALDE grupacije europskih politika te su te dvije stranke svjetonazorski i programski sličnije.

- Mi ostajemo član vladajuće koalicije s ciljem da ova Vlada učini što je zacrtala u svom programu - rekao je Radoš komentirajući nagađanja HNS-ovog i IDS-ovog udruživanja protiv SDP-a.

Ponovno se osvrnuo i na pitanje ustavnih promjena koje je predložio SDP, a koji želi u Ustav ugraditi odredbu o nezastarijevanju teških ubojstava iz političkih pobuda, a kojem se ta stranka usprotivila.

'Stil istupa koalicijskih partnera neću komentirati'

Radoš kaže da HNS i dalje ostaje pri svom stavu koji su ranije iznijeli, iako im je šef SDP-a i premijer Zoran Milanović dao ultimatum da imaju osam tjedana da shvate osam riječi  kojima SDP želi nadopuniti Ustav. Radoš je kazao kako stil istupa koalicijskih partnera neće komentirati. 

S obzirom da je HDZ promijenio mišljenje i odlučio podržati ustavne promjene kako je to predložio SDP, Radoš je samo kratko kazao kako je to političko pravo i pitanje političkih odnosa HDZ-a i SDP-a te da to također ne želi komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • brodograditelj 22.07.2013.

    kad se budu nalazila nepravilnosti u poslovanjima gradova u istri sa strane raznih gradjevinskih lobija, urbanistickih I slicnih HNS ce biti kao prevarena zena koja zadnja sazna! sve sami sponzori

  • 17.07.2013.

    Kako smo mi glup narod,pogledaj te ostale zemlje,oni se kolju dok su izbori ko ce dobit,ali kasnije se sloze i rade svi zajedno(nije vazno sad kako sta ili gdje),a mi odma cim se neko s nekim ne slaze odma neke poteskoce u koaliciji odma se treba demantirat vamo tamo...

  • Timmy2 17.07.2013.

    Nije u pitanju programska sličnost,već nešto drugo.???

Komentiraj...
Vidi sve komentare