To je to što me zanima!

HNS: 'Žene žrtve nasilja treba ohrabriti da potraže pomoć'

Cijelo društvo se treba senzibilizirati i poslati jasne poruke: spriječimo, zaštitimo, dignimo svoj glas, poručila je predsjednica Ženske inicijative Karolina Juzbašić
Vidi originalni članak

Ženska inicijativa HNS-a podijelila je 10 tisuća letaka s ciljem upoznavanja i osvješćivanja građana o problemu zlostavljanja žena u brojnim hrvatskim gradovima. Inicijativa tom kampanjom želi upozoriti da žene, žrtve nasilja, treba ohrabriti kako bi potražile pomoć.

 Na žalost, većina zlostavljanih žena nasilje u obitelji ne prijavljuje zbog djece, straha ili srama.

"HNS i Ženska inicijativa HNS-a protiv je nasilja nad ženama i djecom, bilo da se radi o fizičkom, psihološkom ili financijskom. Cijelo društvo se treba senzibilizirati i poslati jasne poruke: spriječimo, zaštitimo, dignimo svoj glas“, poručila je predsjednica Ženske inicijative Karolina Juzbašić.

Ženska inicijativa HNS-a obilježila je u subotu Nacionalni dan borbe protiv zlostavljanja žena, koji se obilježava u znak sjećanja na tragično ubojstvo triju žena - sutkinje, odvjetnice i stranke u postupku te teško ranjavanje sudske službenice 22. rujna 1999. godine na zagrebačkom Općinskom sudu. Zločin je u brakorazvodnoj parnici počinio suprug stranke u postupku.

HNS se na pristojan način izborio za usvajanje Istanbulske konvencije koja u sebi ima ugrađene mehanizme kako djelovati u slučajevima zlostavljanja i nasilja. Stoga treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji javnosti kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama, što je i jedan od glavnih ciljeva Ženske inicijative HNS-a., priopćio je HNS-ov Ured za odnose s medijima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sinisa.topic 23.09.2018.

    ma gonite se u-------------

  • cobi 22.09.2018.

    Oprostite "pametnjakovicke" kad je Dan zlostavljanih muskaraca?Nadam se da cete na sljedecim izborima dobit ono sto zasluzujete i da necete vise trovat hrvatsku javnost.

  • NadaBoban 22.09.2018.

    Kome vi u RH mazete oci ??HNS... predizborna kampanja ! Sve je crno kad je zena zrtva nasilha. U RH je to kao u srednjem vijeku...svi u zenu sumnjaju i nasilniku i zlistavljacu drze stangu. Primjer it prakse: sutkinha izmiriteljica pita u postupku zenu, zrtvu nasilja koja je suvlasnica kuce i trazi miran supisjed: pa kako vi mislite zivjeti u suposjedu sa nasilnikom, bolje da se sve proda!!! Sutkinja daje znacaj nasilju..to je jace i sta vi to hocete???? Dakle...niti sud ne ustaje protiv nasilja...sve je samo deklaratorno...i svi koji se povremeno pozuvaju na nenasilje su politikanti..i sram ih treba biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare