Obavijesti

News

Komentari 9

HNS: 'Žene žrtve nasilja treba ohrabriti da potraže pomoć'

HNS: 'Žene žrtve nasilja treba ohrabriti da potraže  pomoć'
1

Cijelo društvo se treba senzibilizirati i poslati jasne poruke: spriječimo, zaštitimo, dignimo svoj glas, poručila je predsjednica Ženske inicijative Karolina Juzbašić

VIDEO

Ženska inicijativa HNS-a podijelila je 10 tisuća letaka s ciljem upoznavanja i osvješćivanja građana o problemu zlostavljanja žena u brojnim hrvatskim gradovima. Inicijativa tom kampanjom želi upozoriti da žene, žrtve nasilja, treba ohrabriti kako bi potražile pomoć.

 Na žalost, većina zlostavljanih žena nasilje u obitelji ne prijavljuje zbog djece, straha ili srama.

"HNS i Ženska inicijativa HNS-a protiv je nasilja nad ženama i djecom, bilo da se radi o fizičkom, psihološkom ili financijskom. Cijelo društvo se treba senzibilizirati i poslati jasne poruke: spriječimo, zaštitimo, dignimo svoj glas“, poručila je predsjednica Ženske inicijative Karolina Juzbašić.

Ženska inicijativa HNS-a obilježila je u subotu Nacionalni dan borbe protiv zlostavljanja žena, koji se obilježava u znak sjećanja na tragično ubojstvo triju žena - sutkinje, odvjetnice i stranke u postupku te teško ranjavanje sudske službenice 22. rujna 1999. godine na zagrebačkom Općinskom sudu. Zločin je u brakorazvodnoj parnici počinio suprug stranke u postupku.

HNS se na pristojan način izborio za usvajanje Istanbulske konvencije koja u sebi ima ugrađene mehanizme kako djelovati u slučajevima zlostavljanja i nasilja. Stoga treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji javnosti kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama, što je i jedan od glavnih ciljeva Ženske inicijative HNS-a., priopćio je HNS-ov Ured za odnose s medijima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.