To je to što me zanima!

Hobiji uz politiku: Daniel Srb planinari, vesla i trči maraton

U moru stranaka i koalicija predsjednik HSP-a Daniel Srb uoči izbora ostao je gotovo neprimijećen. No od ostalih se kandidata istaknuo tjelesnom spremnošću
Vidi originalni članak

Supruga je više puta istrčala maraton, a za 25. obljetnicu braka poželjela je da to učinim i ja. Eto, prije nekoliko dana, nakon godinu i pol teških priprema, istrčao sam maraton u Berlinu, govori nam Danijel Srb.

Predsjednik HSP-a, uz to, vesla od Osijeka do Vukovara i penje se na Mont Blanc.

- Moram se pohvaliti da sam maraton prilično dobro izdržao, čak mi je bilo lakše nego na treninzima, a tempo trčanja sam prilagodio ženinim trenutačnim mogućnostima. Maraton se ne može izdržati bez treniranja, a treninzi nisu ni laki ni jednostavni. Ali svima koji su uporni mogu poručiti da je moguće - kaže Srb, koji je lani javnost iznenadio usponom na Mont Blanc, najviši europski vrh - 4810 metara.

PIXSELL

- Otkako se sin prestao baviti veslanjem okrenuo se alpinizmu. Ja sam uvijek rado planinario. Njemu sam obećao da ću ga odvesti na Mont Blanc. Tako je i bilo - govori Srb.

Prije nekoliko mjeseci je sa sinom pokušao osvojiti 3798 metara visoki Grossglockner, najviši vrh Austrije.

- No, unatoč dobroj vremenskoj prognozi, na 3400 metara uhvatila nas je takva oluja da smo morali spašavati živu glavu - kaže.

Razmišlja i o usponu na afrički vrh Kilimandžaro. Uz sve to, Srb je osam puta bio prvak Hrvatske, a četiri puta Jugoslavije u veslačkoj disciplini četverac na pariće. Dvaput je, kao dio osječkog osmerca, sudjelovao u 70 kilometara dugoj veslačkoj regati od Osijeka do Vukovara.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Kolotura 23.10.2015.

    Još jedana sramota od pravaša ;p pljuc

  • attilahun 23.10.2015.

    Sobzirom koliko radi kao i svaki politicar,ne cudi me da ima vremena i VOLJE za slobodne aktivnosti.Placa velika,nemora se brinuti kako ce prezivjeti mjesec...Pitao bi ga da mora ustajati u 5 svaki dan,biti na poslu u 6.30-7.00,raditi cijeli dan fizikalu i doci kuci u 6-7 uvece.I naravno sve to sa jednim pojedenim burekom u stomaku ili 10 dkg mortadele...

  • jozabroz 23.10.2015.

    bas fino,, a partijasi?? znaju li oni da postoji tako nesto ili su oni 24 sata na usluzi partiji i velikom domoljubu..)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare