To je to što me zanima!

Odlučio: Davor Ivo Stier podnio ostavku, nije više ministar...

Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, no Stier kaže, važnije je sada biti u Hrvatskoj i vratiti joj demokršćanske vrijednosti. Posvetit će se stranačkom radu
Vidi originalni članak

Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali sada je važnije biti ovdje, vratiti Hrvatskoj demokršćanske vrijednosti, kazao je Davor Ivo Stier na konferenciji za novinare i podnio ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova. Nije i napustio HDZ, u stranci će ostati na funkciji političkog tajnika te saborski zastupnik.

- U MVEP-u uspostavili smo okvir za vođenje jedne samosvjesne hrvatske vanjske politike i sada dolazi jedna nova faza. Danas ću pojasniti što ta nova faza donosi. Od premijera sam tražio da imenuje novu osobu na čelo ministarstva, osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost - objasnio je Stier razloge svoga odlaska.

Neće uskratiti podršku Andreju Plenkoviću

- Smatrao sam da je najbolje da premijer predloži novu osobu na čelu Ministarstva, a tek u petak sam se vratio iz New Yorka pa me premijer nije htio razriješiti dužnosti dok sam u inozemstvu kako ne bi bilo netočnih špekulacija kao što je jedna da bih mogao uskratiti podršku Andreju. To je netočno. Podnio sam ostavku kako bih se stranačkom radu više posvetio što iziskuje puno više vremena na terenu - kazao je Stier.

HDZ pripada svim našim članovima

- Nova zadaća ispred mene je implementirati ono što sam napisao u svom eseju. Vrijeme je da uvedemo načelo 1 član - 1 glas za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama. Vjerujem da to mora biti načelo svih stranaka, a ne samo HDZ-a. HDZ pripada svim našim članovima i oni moraju imati pravo da izaberu ljude u stranačka tijela koji će donijeti ključne odluke za stranku i Hrvatsku - kazao je Stier.

Napomenuo je kako će do imenovanja novog ministra obavljati dužnost ministra vanjski i europskih poslova te da se imenovanje može očekivati u narednih par tjedana, čak možda i prije.

Miljenić: Loše je radio svoj posao

Saborski zastupnik SDP-a Orsat Miljenić izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier dao ostavku, ocijenivši da je loše radio svoj posao.

"Načelno, to je njihova stvar, stvar HDZ-a, oni očito ne mogu međusobno funkcionirati. Moj osobni stav je jedan manje i to je dobro. Drago mi je da je otišao, oni rade loše, a on je bio jedan od predvodnika tih loših, makar ni drugi ne rade dobro. Sad će morati stiskati zube i dizati ručicu za ono s čime se sad kao ne slaže, neka se tuku, neka rade što hoće", izjavio je Miljenić.

Stieru zamjera stav prema ljudskim pravima. "On predstavlja mene i vas, a ne predstavlja mene, iznosi stavove koji nisu moji, doveo nas je u rang Poljske i Mađarske, on je kao političar različit i drago mi je što više neće raditi taj posao jer ga je radio loše", kazao je Miljenić.

Grmoja: To je pokušaj jačanja utjecaja nezadovoljnih

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je ostavku ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera pokušajem jačanja utjecaja članova HDZ-a koji su nezadovoljni koalicijom s HNS-om, dok je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj kazao da je ona očekivana s obzirom na to što je Stier zastupao u predizborno vrijeme.

"Stier je najavio da će kao politički tajnik obilaziti teren, biti među članovima i građanima, možda nam slijedi neka unutarstranačka borba unutar HDZ-a. Govorio je i o tome da treba uvesti načelo jedan čovjek jedan glas, a to je suprotno načinu na koji su donesene sve ove bitne odluke posljednjih dana gdje ih je premijer Plenković donio s nekakvim užim krugom savjetnika, Božinovićem, Šeksom i ostalima", izjavio je Grmoja u Saboru ocijenivši Stierovu ostavku kritikom posljednjih događanja i najavom "nekakvog jačanja utjecaja unutra HDZ-a".

"Sigurno da ta struja koja baš i nije zadovoljna s koalicijom s HNS-om jača i sada je taj broj zastupnika u Saboru dosta velik", dodao je Grmoja.

Idi na 24sata

Komentari 235

  • ina67 13.06.2017.

    I tako nam je sam premijer otkrio kako Stier zadnjih mjeseci nije radio ništa, a sad se prisjetite napada na gosp. Pusić pa povucite crtu. Narod je znao da Stir ništa ne radi, to se lijepo moglo vidjeti bio je u mišjoj rupi. I sad iskače dok ne iskoči Plenkoviću za vrat. Sjetite se sprdnje, omalovaživanja svih u SDP-e, no kako god mislili ovakvih još nismo vidjeli, ali ovo je njihovo vjerodostojno pa izgleda i s novom ministricom. Učinili su da se pravim i normalnim ljudima u Hrvatskoj smuči. Ova silna preslagivanja za fotelje, a ništa se već dvije godine ne radi. Dalić hvali, reklame kupujte u Konzumu za spašavanje radn ih mjesta pa sad poslije izbora jasno je da će biti otpuštanja, zatvaranja trgovina, ali nekima je sve to lijepo i bajno, kao i na HTV- sve blista.

  • samo naprijed 12.06.2017.

    A sta da komentiramo ...ionako nas setaju i placamo iz naseg djepa dok oni sjede i smiju se u suhom a mi jadni krparamo od prvog do prvog a oni s osmjehom nas setaju

  • škver 12.06.2017.

    Nije čudo da ustaše izgubiše rat!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare