To je to što me zanima!

Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?

Prvu optužnicu protiv Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela
Vidi originalni članak

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak odlučuje o zahtjevu obrane u slučaju tzv. afere štandovi. 

Sudac bi odluku trebao donijeti u 14 sati, a odvjetnik Ivice Lovrića Krešimir Krsnik je rekao da je predložio sucu da obustavi postupak jer smatra da su povrijeđeni zakon o Uskoku, zakon o kaznenom postupku i Ustav RH. Naveo je kako zamjenik ravnateljice Uskoka nema osam godina staža u tužiteljstvu što je jedan od uvjeta da smije zakonski zastupati optužnicu. Na pitanje da se stječe dojam da se poteze vuku kako bi se suđenje odgodilo Krsnik to odbacuje i kaže da inzistiraju na provedbi zakona dodavši kako je već ranije optužnica odbačena i da po njemu po ovom nema kaznenog djela.

Prvu optužnicu protiv Milana Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • stiven 23.12.2017.

    Obustava je neizbježna,na žalost Mikija

  • 2 x general 21.12.2017.

    čini se da je matan miki ćuo zov rodnog kraja ( gen za preživljavanje pod svim uvjetima ) pa će odlepršati pravac vlaka pogana nego remetinec. odoše pare zagrepčana a za kikaša bumo vidli kamo će!!

  • bosaaanac 21.12.2017.

    I pitajte me zašto mladi odlaze iz ove vukojebine i pitajte me kako me mogu voziti Bandićevi šoferi koji su kupili vozačku,kako moje interese i prava mogu rješavati njegovi uhljebi koji su kupili diplome ili pak nemaju uvjeta za radno mjesto.A Krsnik konačno i ti imaš nešto (ništa pravno relevantno) reći.Kaj tebe briga tko zastupa optužnicu,tvoje je da razlučiš Zašto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare