To je to što me zanima!

Hoće li Zagreb biti u kaosu zbog dolaska G. Busha?

Specijalci su već "pročešljali" zgrade i obavili sve sigurnosne pripreme. Preostaje nam samo vidjeti koliko su pameti uložili u regulaciju prometa
Vidi originalni članak

Sva naša dosadašnja iskustva pokazala su da, kada nas posjećuje važan državnik, policija blokira grad. Nastaje prometni kaos, a ljudi u kolonama stoje po nekoliko sati. Još je samo nekoliko dana ostalo do posjeta američkog predsjednika Busha Hrvatskoj i Zagrebu. Specijalci su već "pročešljali" zgrade i obavili sve sigurnosne pripreme. Vare se šahtovi, strateški se raspoređuju snajperisti, a građane koji žive na ruti kojom će prolaziti kolona s Bushem, već su obavijestili da ne smiju otvarati prozore. Preostaje nam samo vidjeti koliko su snage i pameti uložili u regulaciju prometa. Jer ako blokiraju sve ulice kojima će prolaziti predsjednička kolona, neminovno će nastati gužva. U milijunskom Zagrebu toliko je automobila da ih je teško izbrojiti. Osim domaćih gradskih auta, tu su još i stotine posjetitelja metropole koji su u nju stigli zbog sastanaka, dogovaranja posla ili jednodnevnog izleta. U tom smislu, na gradskim je prometnicama uvijek gužva. A gospodin Bush sigurno nije, planirajući putovanje, razmišljao o tome hoće li izbjeći jutarnju ili podnevnu špicu. Bez obzira na promišljanja prosječnoga građanina, svima nam ostaje nadati se kako su naši plavci ipak razmišljali o onome o čemu američki predsjednik nije - kako preživjeti dan bez prometnoga kolapsa, stresa i sudara. Je li to u metropoli uopće moguće, te kako riješiti situaciju da svi budu zadovoljni?

Idi na 24sata

Komentari 25

  • caprice 04.04.2008.

    što se tiče dolaska busha u hrvatsku mogu reći da su me razočarale izjave o pretjeranim mjerama sigurnosti koje su se mogle čuti na rtl-u. on je najutjecajniji a opet i najomraženiji čovjek na svijetu i zaslužuje sve te mjere kao što sigurnost zaslužuje svaki čovjek na svijetu.i bez obzira mrzili ga mi ili ne , hrvatskoj bi baš trebalo da se predsjedniku najveće svjetske velesile nešto dogodi upravo ovdje. što mislite da bi se onda dogodilo nama?

  • Ampyx 04.04.2008.

    ahaa....isto je tak bilo s 50 centom i kako nam je na kraju vratio??!!!zalosno....

  • ja123 02.04.2008.

    boli me k...

Komentiraj...
Vidi sve komentare