To je to što me zanima!

Hodak: I bez tijela dovoljno je bilo dokaza da je Paravinja kriv

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Presuda je očekivana. Sumnjam da će se u žalbenom postupku mijenjati. Protiv Paravinje bilo je previše indicija koje su tvorile krug da ne bi bio osuđen, kaže Hodak
Vidi originalni članak

Presudu Dragana Paravinje koji je dobio maksimalnih 40 godina za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić analizirao je i komentirao odvjetnik i stručnjak za kazneno pravo Zvonimir Hodak.  Kaže da sumnja da će se u žalbenom postupku kazna smanjiti, javlja tportal

Smatra da je presuda od 40 godina potpuno očekivana iako hrvatski sudovi rijetko donose tako visoke presude.  Hodak napominje da iako tijelo Antonije Bilić nije nađeno, u hrvatskoj i svjetskoj pravosudnoj praksi takvi slučajevi nisu nepoznanica. 

U slučaju protiv Paravinje, dodaje Hodak, postojao je niz otežavajućih okolnosti, prethodne osude za seksualne delikte iz Srbije i BiH, činjenica da je recidivist, lagao je, bio je neiskren, navodio je krive tragove, povlačio priznanje…. 

- Protiv Paravinje postojalo je previše indicija koje su tvorile krug da ne bi bio osuđen bez obzira na tijelo. Njegovo priznanje koje je dao u BiH a potom ga kasnije povukao također je tome pridonijelo. Iako je tvrdio da je bilo batinama iznuđeno, priznanje je dao sudu ne policiji a ono što prvi puta kažete betonira vašu poziciju - rekao je Hodak za tportal.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Ninaa_1 29.11.2012.

    Sve je to jedna velika mafija,uključujući i neke odvjetnike.

  • AnaLuciani 28.11.2012.

    Svi Koji ga branite bilo bi ljepo da provate bol Antonijini roditelja !I svi koji dirate u bol Gospodina Hodaka ! Sramite se iti hodat po zemlji !

  • Gemmini 04.11.2012.

    Pa neka Hodak objasni rekonstrukciju događaja u krugu policije umjesto na terenu. Policija ne može odkriti , gdje je posle okretanja kamiona kod Čikolskoga mosta , kamion vozio -policija nema sliku raubanja zadnjih guma šlepera radi premaloga prostora okretanja. Policija nema ni PRIBLIŽNU sliku , gdje se je zloćin odigrao-usrijed bjeloga dana, a na potezu prema Muću i ST nema 20km pogodnoga mjesta za parkiranje kamiona uz cestu, kamoli silovanje . A do Krićaka ima 4 km 4 5 min vožnje, što znaći, da mala nije ni mislila sići u Kričkama . Da je htjela , kad je vidjela u kakvoj je situaciji, mogla je slobodno otvoriti prozor i vikati po Krićkama UPOMOČ !! Idioti znaju za pokus silovanja , a neznaju gdje se je zloćin dogodio. Ako imate muda , napravite rekonstrukciju vožnje , parkiranja, okretanja- imate tahograf. Možda neznate njega tumaćiti. A da , neznate ni boju šlepera niti prikolice, pa kako ćete onda znati, koji je njegov tahograf. A kosa i krv? Pa bila je ona već prije u tom kamionu, na odmorištu u Drnišu, tako da sljed događaja uvaženoga pravnika pada u vodu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare