To je to što me zanima!

Hodak: Ovaj atentat nema veze sa ubojstvom Ivane

Odvjetnik Zvonimir Hodak je rekao kako ne misli da je ubojstvo novinara Ive Pukanića povezano s prošlotjednim ubojstvom njegove kćeri Ivane (26)
Vidi originalni članak

Ubojstvo Ive Pukanića ima isti potpis kao ubojstvo Ivane Hodak. Oboje su, iako drugim oružjem, ubijeni u središtu grada, i to usred bijela dana. Poruka je da nitko nije siguran i da su svi na meti mafije. Obje egzekucije obavljene su nakon što su Austrijanci isporučili u zemlju Vladimira Zagorca.
- Likvidacija eksplozivnom napravom ulazi u kategoriju koja ima klasični teroristički potpis. Takav način ubojstava širi osjećaj užasa i tjeskobe kod građana. U svakom slučaju, ovo je teroristički čin - smatra stručnjak za sigurnost Mate Laušić.
Zvonimir Hodak smatra da ubojstvo Ive Pukanića nema nikakve veze s ubojstvom njegove kćeri Ivane (26).
- Pukanić je imao i više nego dovoljno svojih neprijatelja pa mislim da ubojica dolazi iz tih redova i da ove nema veze s mojom kćeri - rekao nam je Zvonimir Hodak.

POSTOJI VEZA UBOJSTVA PUKANIĆA I HODAKOVE?
Ivana Hodak (26), kći odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak, ubijena je s dva hica u glavu 6. listopada u 11 sati na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza 2 u Zagrebu. Svjedoci su nakon toga vidjeli čovjeka starog 30-ak godina kako je istrčao iz haustora. Tvrde da nisu vidjeli oružje u njegovim rukama. Večer prije ubojstva Ivana Hodak prespavala je kod dečka Ljube Pavasovića Viskovića u Dedićima. Toga jutra, nekoliko minuta poslije deset sati, dotjerana se pojavila u Odvjetničkoj komori, kamo je došla obaviti formalnosti oko skorašnjeg polaganja pravosudnog ispita. Prije je bila i u banci, no ne zna se koliko je novca podigla i je li prije nego što je otišla u Komoru novac odnijela doma. Policija još traga za ubojicom. Istražitelji nisu isključili niti jedan motiv ubojstva - od ljubomore, pljačke do odmazde ocu ili možda dečku - odvjetniku Pavasoviću Viskoviću. Nekoliko dana prije njenog ubojstva Nacional je objavio priču prema kojoj je ona akterica ljubavnog trokuta zbog kojeg će propasti posao vrijedan 300 milijuna kuna. U zadnjem broju su pak objavili priču da je ona žrtva ubojice pljačkaša u koju nitko nije povjerovao.

OCA DVOJE DJECE RAZNIJELI RAKETOM
Posljednja nevina žrtva na zagrebačkom asfaltu, koja je rezultirala ogromnim ogorčenjem javnosti, bio je Zoran Domini. Ubijen je u studenom 1999. u Preradovićevoj. Pukim slučajem zatekao se uz džip Vjeke Sliška, u koji je ispaljena protutenkovska raketa “armbrust”. Od krhotine granate poginuo je otac dvoje djece. Za ubojstvo Zorana Dominija bio je optužen Nikica Jelavić. Tijekom suđenja oslobodili su ga optužbe. Nakon tog ubojstva vlast je privela pripadnike skupine s Knežije. Presuda suda pokazala je da tzv. zločinačke organizacije nije bilo, no pojedine optuženike su osudili.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zekica 24.10.2008.

    a kako to tata zna? mafija je mafija...

  • marja222 24.10.2008.

    ovo su sve posljedice prokletog tuđmanizma...

  • Cromagnon 24.10.2008.

    Mafia non perdona!

Komentiraj...
Vidi sve komentare