To je to što me zanima!

Hollande potpisao: Francuska ozakonila istospolne brakove

Donio sam odluku, sada je vrijeme da poštujemo zakone Republike, rekao je Hollande. Prvo gay vjenčanje može biti održano 10 dana nakon potpisivanja zakona
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik François Hollande potpisao je Zakon kojim se dopuštaju brakovi istospolnih parova, prenosi BBC. Francuska je time postala 9. europska i 14. zemlja uopće u kojoj su takvi brakovi legalni. 

- Donio sam odluku, sada je vrijeme da poštujemo zakone Republike - rekao je Hollande. Prvo gay vjenčanje može biti održano 10 dana nakon potpisivanja zakona, no ministar za parlamentarne odnose Alain Vidales rekao je kako očekuje da će se prva vjenčanja odviti prije 1. srpnja. 

Zakon koji istospolnim brakovima omogućuje brak i posvajanje djece prihvaćen je i Senatu u Nacionalnoj skupštini prošli mjesec, nakon oštre debate. 

Glavna desna oporbena stranka UMP odmah je dovela u pitanje njegovu ustavnost, no Ustavno je vijeće jučer utvrdilo da istospolni brakovi nisu protuustavni i da ne krše osnovna prava, slobode ili nacionalnu suverenost.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • tajnamoja 20.05.2013.

    Niti živim u Francuskoj, niti me to zanima.

  • HanaP_1 20.05.2013.

    Bravo ljudi!!!! Ljubav je jedini osjećaj koji ne možeš birati!!!!Ne možemo birati koga ćemo voljeti,to samo srce zna zašto!A tko smo mi,ljudi da sudimo nečijoj ljubavi,da tvrdimo da ona nije prava,iskrena????!!!TKO SMO?!Drago mi je da barem negdje postoji ravnopravnost,jednakost i suživot....pozdravljam i podržavam s svom ljubavi koju u sebi nosim!

  • rođo101 19.05.2013.

    sad će to vjerojatno prije 1.7 napravit i naš josipović i njegov timski drug milanović.

Komentiraj...
Vidi sve komentare