To je to što me zanima!

Horor na autocesti: Zapeo je pa je preko njega prešao traktor

JASTREBARSKO: Slovenski vozač (57) vučne službe poginuo je u utorak na autocesti kraj Jastrebarskog. Pukla mu je guma pa se otkvačio traktor koji su vozili kao teret...
Vidi originalni članak

Slovenac (45), suvozač vučne službe, oporavlja se od teških ozljeda u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava nakon što je preko njega i kolege vozača prešao traktor dok su bili u kabini. Preživio je čudom jer je stroj zgnječio sve pred sobom.

Za upravljačem kamiona vučne službe slovenskih tablica bio je muškarac (57). Na teretnom prostoru imali su traktor težak oko devet tona. Na sebi je imao još gotovu tonu opreme te su ga zavezali s najmanje dvije gurtne za vezanje tereta.

Prema podacima iz očevida, vozili su iz Zagreba prema Karlovcu, a problemi za vozača i suvozača počeli su nedaleko od Jastrebarskog. Iz još nepoznatog razloga, na kamionu je pukla prednja lijeva guma.

TRAKTOR PREŠAO PREKO KABINE Užas kod Jaske: Vučna služba je izletjela s A1, jedan poginuli

To ih je zanijelo u lijevo te vozač nikako nije mogao iskontrolirati vozilo i teret. Kad je kamion došao do sredine ceste i zemlje, probušena guma i felga su se pod težinom tereta doslovno ukopale u zemlju. Zanio se na metalni odbojnik, a zatim i na betonsko postolje stupa javne rasvjete.

To naglo zaustavljanje svom je silinom poguralo traktor koji je poput projektila uništio užad kao da je od papira. Prešao je preko kabine u kojoj su bili nesretni Slovenci. Do preživjelog suvozača brzo su stigli karlovački vatrogasci i Hitna pomoć. S teškim ozljedama i krvarenjem uspjeli su ga prevesti do Zagreba. Vatrogasci su ostali kako bi izvukli tijelo iz smrskanog kamiona.

- Prizor je bio strašan. Od kamiona nije ostalo ništa. Traktor ih je pregazio i stao na sredini. Imamo sreće što nije nastavio dalje prema ostalim automobilima i autobusima - rekao nam je jedan od vozača automobila koji je odmah nakon nesreće prolazio autocestom A1.

Da su ostali vozači imali puno sreće govore i fotografije. Puno veću nesreću spriječio je odbojnik na kojeg se traktor nasadio.

- Prošao bi direktno na lijevi trak suprotnog smjera. Ondje malo tko vozi ispod 120 kilometara na sat i tu je moglo poginuti puno više ljudi. - rekao nam je drugi vozač. Iz HAC-a kažu kako im je trebalo četiri sata da saniraju mjesto nesreće. Po poginulog vozača došli su pogrebnici koji su tijelo prevezli na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Ondje će utvrditi uzrok smrti i sve ozljede.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • rumenige 19.07.2018.

    Ovaj koji je napisao da ovaj traktor ima 10t nek se pokrije po ušima i nikad više takvu glupost ne napiše to je John Deere 115ks,i trebao mu je pogledati u knjižicu vozila pa onda napisati tupson jedan,a druga je stvar što su oni zaboravili povući ručnu i staviti ga u brzinu,jer da su to napravili vjerojatno nebi imali niti lakše ozljede.

  • pijevac 19.07.2018.

    dobro da ga nije šlepal sa tomos - automatikom.Vozilo koje vuče ili prevozi teret,ne bi smjelo biti manje nosivosti ili težine od tereta koji prevozi

  • AntonioNovosel-Toni 19.07.2018.

    Prije malo više od mjesec dana, nekoliko stotina metara iznad toga, baš kod onog nadvožnjaka koji se vidi na slici, poginuo je Matija Capar kada su se vraćali prema Zagrebu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare