To je to što me zanima!

Horor u Rumunjskoj: Beba na krštenju udahnula vodu, zbog toga je došlo do zatajenja srca

Rumunjski obred krštenja već je dugo pod kritikama javnosti jer brojni traže da se obred promijeni, a navodno je proteklih godina bilo još incidenata sličnih ovome
Vidi originalni članak

U Rumunjskoj se dogodila prava tragedija. Tamošnja pravoslavna crkva pod istragom je nakon što je jedna beba preminula nakon krštenja.

U obredu se djeca uranjaju u posvećenu vodu, a dijete staro šest tjedana je tijekom obreda dobilo srčani zastoj te preminulo nekoliko sati nakon.

Obdukcijom je utvrđeno kako je dijete umrlo zbog vode u plućima, a tužitelji su odmah otvorili slučaj te će podignuti optužnicu protiv svećenika iz rumunjske Suceave. 

Rumunjski obred krštenja već je dugo pod kritikama javnosti jer brojni traže da se obred promijeni, a navodno je proteklih godina bilo još incidenata sličnih ovome.

Ipak, usprkos kritikama, tamošnji nadbiskup Teodosie odbija uvesti ikakve promjene u ritual u kojemu se dijete tri puta uranja u svetu vodu, a svećenik djetetu drži začepljen jos kako ono ne bi disalo pod vodom.

 


 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • verna 06.02.2021.

    Kod nas je krštenje vrlo umjereno i prihvatljivo a ne ovako invazivno i šokantno..

  • mdcro24 05.02.2021.

    Koja zaostalost, obicaji iz kamenog doba

  • _MAX_ 05.02.2021.

    Obrisase me sto sam rekao da je jadno dijete umrlo radi paganskih obicaja i da dijete nije imalo izbora kod takvih roditelja koji vjeruju u praznovjerje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare