To je to što me zanima!

Horvat potvrdio: S Kinezima se razgovara o brodogradilištima

Kinezi u navodno najavili da bi mogli biti strateški partneri za Uljanik Grupu, o čemu bi Horvat s predstavnicima kineskog državnog brodogradilišta CSIC trebao razgovarati u utorak, 16. travnja
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Darko Horvat u četvrtak je za obilaska gradilišta Pelješkog mosta potvrdio da se s članovima kineske poslovne delegacije, koja je u posjetu Hrvatskoj, razgovara o njihovom mogućem angažmanu u restrukturiranju Uljanika i 3. maja.

- U ovom trenutku mogu reći da smo započeli razgovore, rekao je Horvat.

NUDIMO IM DUGOROČNU KONCESIJU Horvat: 'Kinezi bi nam mogli izgraditi prugu Zagreb-Rijeka'

Upitan je li točno da je kineski premijer Li Keqiang kontaktirao potencijalne zainteresirane ulagače u Kini za ulaganje u Uljanik i 3. maj, odgovorio je da takvu informaciju trenutno nema te da ne zna je li ona provjerena ili točna.

- No, činjenica je da pored svih onih partnera koji su dosad bili zainteresirani za brodogradnju i kineska nacionalna kompanija pokazuje interes da investira u brodogradnju i u Rijeci i u Puli - rekao je Horvat.

Dodao je kako neće prejudicirati nikakve događaje koji bi se mogli dogoditi te da će o svemu pravovremeno informirati javnost. 

Ipak, naznačio je da su Kinezi pokazali interes za to kakve brodove je moguće izgraditi u Puli i Rijeci, kako i za projektnu dokumentaciju.

Današnji dnevni tisak donosi kako je Horvat potvrdio da su Kinezi najavili da bi mogli biti strateški partneri za Uljanik Grupu, o čemu bi s predstavnicima kineskog državnog brodogradilišta CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation) trebao razgovarati u utorak, 16. travnja.

Taj datum je znakovit jer je za dan kasnije, 17. travnja, sazvano ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci na kojemu bi se ponovno trebalo odlučivati o pokretanju stečaja u 3. maju. Za Uljanik Brodogradilište takvo je ročište sazvano za 24. travnja u Pazinu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • maxim m 11.04.2019.

    biće božić urania ove godine il kinezi još slave novu godinu...

  • 11.04.2019.

    Kinezi žele svoj ulaz u Eu kroz Hrvatsku. Dakle, treba im luka i željeznica o čemu se sada i priča. Treba to iskoristiti i u kombinaciji sa poreznom reformom prema firmama, možemo postati država privlačna stranim firmama. kao što je to sada Irska

  • D.Vader_43 11.04.2019.

    Kupili bi oni ali im ne možete prodat jer gazda USA ne dopušta prodaju Kinezima ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare