To je to što me zanima!

Bestidni Horvatinčić: 'Ovakve medijske hajke i linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu'

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par
Vidi originalni članak

Tomislav Horvatinčić opet je zatražio odgodu za odsluženje zatvorske kazne, a za Dnevnik Nove TV je rekao kako je trenutno u poliklinici na terapijama od operacije.

Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože - rekao je Tomislav Horvatinčić.

Propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku - naziva hajkom.

- Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju - rekao je Horvatinčić za Novu TV.

Traži novu odgodu od šest mjeseci

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračani par. 

U Remetinec se trebao javiti 1. srpnja. Njegov odvjetnik Velimir Došen potvrdio nam je da su u utorak ujutro Županijskom sudu u Zagrebu predali molbu za odgodom izvršenja zbog zdravstvenih razloga.

NA REHABILITACIJI U PULI Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je i traži još tri mjeseca odgode zatvora

- Zatražena je odgoda šest mjeseci jer su mu liječnici rekli da treba nastaviti rehabilitaciju. Sve je dokumentirano medicinskom dokumentacijom - rekao je Došen uz napomenu da se Horvatinčiću zdravstveno stanje i dalje nije popravilo. 

Dok sud ne riješi njegovu molbu, Horvatinčić ne mora u zatvor. Kako su nam pojasnili na Županijskom sudu u Zagrebu, sutkinja izvršenja će sljedeći tjedan njegovu molbu sa svom dokumentacijom dati vještacima ili zdravstvenoj ustanovi na procjenu kako bi izvještačili može li Horvatinčić rehabilitaciju nastaviti u zatvorskim uvjetima ili ne.

Od tragične pomorske nesreće u kojoj su poginuli supružnici Salpietro u kolovozu 2011. prošlo je gotovo deset godina. Županijski sud u Zadru je u prosincu 2019. Tomislavu Horvatinčiću potvrdio kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Iako je prošlo više od godinu i pol, poduzetnik još nije u zatvoru. Prvu odgodu zatražio je sredinom ožujka prošle godine. Trebao se javiti na odsluženje kazne 30. ožujka, no priložio je medicinsku dokumentaciju tvrdeći da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

- Naloženo mu je da se, radi izvršavanja kazne, osobno javi 1. listopada 2020. u Centar za dijagnostiku u Zagrebu - izvijestili su sa zagrebačkog suda. 

No Horvatinčić se ni 1. listopada nije javio na izdržavanje kazne jer je krajem rujna ponovno zatražio odgodu, ovaj put radi zakazane operacije u Beču. Tamo je 26. ožujka prošao kompliciranu operaciju bedrene kosti te se u zatvor trebao javiti u ožujku ove godine. 

NA TERAPIJI U PULI Dok se oporavlja, Horvatinčić nadgleda kako napreduje vila!

No zbog rehabilitacije je zatražio i dobio odgodu, ali samo na tri mjeseca. Ta mu odgoda ističe 30. lipnja, zbog čega je sad zatražio novu. Zakon o izvršavanju kazne zatvora navodi da se odgoda odlaska u zatvor može zatražiti u slučaju teške akutne bolesti ili značajnog pogoršanja postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru. 

Temeljem zdravstvenih razloga osuđenici mogu dobiti odgodu do tri godine, osim u osobito teškim slučajevima bolesti kad zapravo nema ograničenja.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • stef99 01.07.2021.

    To je onaj ko'bajage mračaan kojmunizam u kojem se bosanska lopina masno obogatila, jadan bio, ......... bolan, ba.

  • 01.07.2021.

    Kako to da nije dobio 5 godina i 11 mjeseci nego baš 4 godine i 10 mjeseci.E moja sutkinjo,koliko koštaš?

  • the foreigner 01.07.2021.

    pa ti je presuda pravomoćna,sta ti jos treba dokazat? fuj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare