To je to što me zanima!

Hrabri pilot koji je poginuo u cepelinu je podrijetlom Hrvat

Majka Michaela Nerandžića (53), koji je poginuo u padu cepelina u Njemačkoj, rođena je u Hrvatskoj. Već je izgubila dva muža, a sada je ostala i bez sina
Vidi originalni članak

Bio je sjajan tip. Uvijek dobre volje i spreman za šalu. Dolazio je u Hrvatsku kad god je mogao, a vidjeli smo se prošle godine, rekao je Zagrepčanin Josip Kustura (69), suprug sestrične Michaela Nerandžića, pilota koji je u nedjelju živ izgorio u nesreći u Njemačkoj.

Nerandžić je cepelinom prevozio novinarsku ekipu. Zapalili su mu se motori, a Nerandžić je hrabrim manevrom spustio cepelin dovoljno nisko da putnici mogu iskočiti, a potom poginuo u letećoj buktinji. Podrijetlom iz Like, rodio se 1958. godine u engleskom Worcesteru, odakle se ubrzo s majkom Ličankom i ocem Srbinom preselio u Australiju. Nije imao djece, a živio je sa suprugom Lyndy u gradiću Balgownieju. Imao je 34 godine letačkog iskustva, a zadnjih 26 godina letio je isključivo cepelinima.

- Baš nakon tog zadnjeg leta trebao je doći u Šibenik i sastati se s obitelji. Barem s onim što je od nje ostalo - rekao je Josip.

A od Nerandžićeve obitelji ostalo je zaista malo. Njegova majka svašta je proživjela. Prvi muž joj je preminuo u Australiji, nakon čega se ponovno udala i doselila u Šibenik. Drugi muž joj je preminuo lani, u svibnju joj je umro brat, a u nedjelju poginuo sin.

- Željela je otputovati na sprovod u Australiju, ali već je u osamdesetima i zdravlje je ne služi baš najbolje - zaključio je Josip.    

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 18.06.2011.

    Ako je ovaj Hrvat, onda je i Ban Josip Jelacic Srbin jer je rodjen u srbiji i porijeklom iz srbije.

  • gobac21 18.06.2011.

    pa nas ima ko kineza

  • vwlady 17.06.2011.

    i obama je hrvat jel da??????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare