To je to što me zanima!

Hrabri policajac oživio curicu: 'Dijete je već prestalo disati'

Milan Vezmar (28), koji je inače interventni policajac, spasio je curicu (7) koja se utapala na bazenu porečkog hotela. Djevojčici je dao umjetno disanje i tako je održao na životu
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Djevojčica (7) s prijateljima se igrala kraj bazena. Trenutak nepažnje igru je umalo pretvorio u tragediju.

Curica se poskliznula i upala u bazen. Počela se utapati. Milan Vezmar (28), koji je inače interventni policajac, nije dvojio kad je čuo muškarca koji je u panici dozivao pomoć.

- Bio sam izvan službe u porečkom hotelu Diamant, u teretani. Odjednom sam čuo zapomaganje muškarca.Istrčao sam iz svlačionice, bez razmišljanja, kako bih vidio o čemu se radi. Vidio sam pored bazena djevojčicu koja je ležala bez svijesti. Priskočo sam joj u pomoć kao i djelatnici hotela. Maknuli smo ljude koji su se odmah okupili - kazao je Milan. Djevojčici je srce kucalo, ali nije disala.

- Morao sam brzo reagirati jer nije bilo vremena - rekao je hrabri policajac, koji je prije radio kao spasilac, što mu je, kaže, uvelike pomoglo. Djetetu je davao umjetno disanje, a sve je trajalo manje od minutu.

- Odjednom je počela disati i polako dolaziti svijesti. Djevojčica je bila iz Italije, a na bazenu je bila s odgojiteljem ili prijateljem. Nije bila s roditeljima - kazao je Milan. Kako je kasnije saznao, dijete se kupalo s vršnjacima i skliznulo u bazen te se nagutalo vode.

- Koliko je djevojčica bila pod vodom, ne znam. Da nisam čuo zapomaganje, vjerujem da bi netko drugi priskočio u pomoć i siguran sam da bi je uspješno vratio u život - smatra hrabri policajac.

Kad je malena otvorila oči, zjenice su joj bile okrenute.

- Tek nakon toga je lagano došla sebi. Uslijedio je šok, a potom je zaplakala. Podignuli smo je i donijeli ručnike te je potom otišla u sobu - dodao je. Kaže da mu u cijeloj toj drami nisu uspjeli zahvaliti, ali da ne mari zbog toga jer su svi bili u velikom šoku.

- Imao sam već prilike spašavati ljude jer sam radio kao spasilac, ali nikad ovako. Uglavnom su to bile ozljede i lomovi. Ako se ikad itko nađe u sličnoj situaciji da može pomoći unesrećenom, treba biti hladne glave i ne paničariti. Potrebno je znati prvu pomoć i ne žuriti te ustanoviti činjenično stanje - zaključio je Milan.

U video vijestima još pogledajte:

- Zagrebački ZOO: Vuk može iskočiti iz nastambe!

- Bandić je zvijezda u spotu - naravno, sa svojim fontanama

- Josip iz Istre je kralj vlakova!

- Ne daju spužvu BOva - On je heroj, a ne bludnik

- Sedma sreća: Jacques Houdek ide na Eurosong?

- Gdje su nestali golupčići - Rozga i Hauser?

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • reuelpeers 02.11.2016.

    Zašto naglašavanje POLICAJAC i zašto naslikavanje u odori kada je bio van službe tokom događaja? Pokušaj da se policija smili ljudima ili? Da je slučajno bio menadžer stajalo bi samo ime,ovako dizanje pompa jer eto vjerujem da 99% ljudi ne podnosi plavce pošto nisu sposobni provoditi pravdu di i kad ih čovjek treba. Inače svaka čast mladiću,lijepa vijest.

  • 02.11.2016.

    Bravo policajcu👏

  • MirsadAjkić 02.11.2016.

    Za svaku pohvalu i svaka čast na uloženom trudu i znanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare