Obavijesti

News

Komentari 50

Hrabri policajac oživio curicu: 'Dijete je već prestalo disati'

Hrabri policajac oživio curicu: 'Dijete je već prestalo disati'
3

Milan Vezmar (28), koji je inače interventni policajac, spasio je curicu (7) koja se utapala na bazenu porečkog hotela. Djevojčici je dao umjetno disanje i tako je održao na životu

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:01

Djevojčica (7) s prijateljima se igrala kraj bazena. Trenutak nepažnje igru je umalo pretvorio u tragediju.

Policajac Milan iz Pule spasio djevojčicu (7) od utapanja Reporter: Dijana Marić

Posted by 24sata on Tuesday, November 1, 2016

Curica se poskliznula i upala u bazen. Počela se utapati. Milan Vezmar (28), koji je inače interventni policajac, nije dvojio kad je čuo muškarca koji je u panici dozivao pomoć.

- Bio sam izvan službe u porečkom hotelu Diamant, u teretani. Odjednom sam čuo zapomaganje muškarca.Istrčao sam iz svlačionice, bez razmišljanja, kako bih vidio o čemu se radi. Vidio sam pored bazena djevojčicu koja je ležala bez svijesti. Priskočo sam joj u pomoć kao i djelatnici hotela. Maknuli smo ljude koji su se odmah okupili - kazao je Milan. Djevojčici je srce kucalo, ali nije disala.

- Morao sam brzo reagirati jer nije bilo vremena - rekao je hrabri policajac, koji je prije radio kao spasilac, što mu je, kaže, uvelike pomoglo. Djetetu je davao umjetno disanje, a sve je trajalo manje od minutu.

- Odjednom je počela disati i polako dolaziti svijesti. Djevojčica je bila iz Italije, a na bazenu je bila s odgojiteljem ili prijateljem. Nije bila s roditeljima - kazao je Milan. Kako je kasnije saznao, dijete se kupalo s vršnjacima i skliznulo u bazen te se nagutalo vode.

- Koliko je djevojčica bila pod vodom, ne znam. Da nisam čuo zapomaganje, vjerujem da bi netko drugi priskočio u pomoć i siguran sam da bi je uspješno vratio u život - smatra hrabri policajac.

Kad je malena otvorila oči, zjenice su joj bile okrenute.

- Tek nakon toga je lagano došla sebi. Uslijedio je šok, a potom je zaplakala. Podignuli smo je i donijeli ručnike te je potom otišla u sobu - dodao je. Kaže da mu u cijeloj toj drami nisu uspjeli zahvaliti, ali da ne mari zbog toga jer su svi bili u velikom šoku.

- Imao sam već prilike spašavati ljude jer sam radio kao spasilac, ali nikad ovako. Uglavnom su to bile ozljede i lomovi. Ako se ikad itko nađe u sličnoj situaciji da može pomoći unesrećenom, treba biti hladne glave i ne paničariti. Potrebno je znati prvu pomoć i ne žuriti te ustanoviti činjenično stanje - zaključio je Milan.

U video vijestima još pogledajte:

- Zagrebački ZOO: Vuk može iskočiti iz nastambe!

- Bandić je zvijezda u spotu - naravno, sa svojim fontanama

- Josip iz Istre je kralj vlakova!

- Ne daju spužvu BOva - On je heroj, a ne bludnik

- Sedma sreća: Jacques Houdek ide na Eurosong?

- Gdje su nestali golupčići - Rozga i Hauser?

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...