To je to što me zanima!

Hranom se otrovalo više od 50 mališana iz sarajevskih vrtića

U sarajevsku Kliniku za infektivne bolesti tijekom posljednja 24 sata primljeno je više od 50 djece, a hospitalizirano 21 dijete. Svi su jeli vrhnje i jaja s tjesteninom
Vidi originalni članak

Sva djeca su polaznici nekog od vrtića pri javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva". I kod svih je zabilježena visoka temperatura, opća slabost, iscrpljenost, dijareja i povraćanje, pišu bosanskohercegovački mediji.

- Djeca su rehidrirana i nema pogoršanja. Liječnici prate njihovo stanje - kazala je šefica Službe za odnose s javnošću Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Azra Dedajić. Potvrdila je i da nitko od oboljele djece nije u životnoj opasnosti. 

Ravnateljica Infektivne klinike Nada Koluder rekla je da još uvijek sa sigurnošću ne može tvrditi koji je uzročnik masovnog oboljenja djece.

- Pretpostavljamo da je uzrok salmonela jer su djeca jela vrhnje i jaja s tjesteninom a klinička slika upućuje na bakterijsku alimentarnu infekciju - istaknula je Koluder.

Ravnateljica ustanove "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović Halilović rekla je kako su sanitarni inspektori uzeli uzorke hrane koja se priprema u zajedničkoj kuhinji. Rezultati analiza znati će se tek za 72 sata.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • hende007 23.04.2015.

    Bakterijska alimentarna infekcija, a što jednostavno ne kažu trovanje hranom. Neka se klinci brzo oporave.

  • bela-strela 23.04.2015.

    Brz i uspiješan oporavak mališanima..

  • gladijator 23.04.2015.

    Eh, kad naručuju hranu iz "San Rema"! haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare