To je to što me zanima!

Hrvat je glumio šeika i bio šef bande pljačkaša draguljarnica

Uhodana banda uvjeravala je žrtve da su šeici. Vozili su skupe limuzine, a nakit bi plaćali lažnim novcem i čekovima. Na čelu bande bio je Miroslav Dragutinović (47)
Vidi originalni članak

Talijanska policija uhitila je Miroslava Dragutinovića (47) u Rivaltu kraj Torina zbog niza krađa nakita po zlatarnicama diljem Europe. Kod sebe je imao više krivotvorenih putovnica. Uhidbeni nalog za 'lažnim šeikom' na čelu bande koja je godinama pljačkala europske draguljarnice raspisala je i Španjolska, a traže ga i Belgija, Island i Norveška.

La Stampa je objavila kako je 'banda šeika' uhodala posao u proteklih nekoliko godina. Pojavili bi se u nekom gradu i glumili šeike iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uvjeravali su zlatare da će kupiti veću količinu nakita. Unajmili bi i poslovne prostore i vozili se impresivnim limuzinama. Zlato vrijedno nekoliko milijuna eura platili bi krivotvorenim čekovima ili novčanicama. U rujnu 2009. godine nije im uspjela prijevara pa su pobjegli s plijenom, no izbila je pucnjava. Vlasnica zlatarnice iz Španjolske na fotografiji je prepoznala Dragutinovića i tako pomogla uhićenju.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • 22.02.2011.

    trebo bi bit uzor ovim našim političarima vidiš kako oni odu pljačkat inozemstvo....

  • blackula9 22.02.2011.

    hej šeik šeik tako ti alaha, odvest ću te šeik do prosjačkog štapa!

  • 21.02.2011.

    dasina stvarno tijeo bit šeik šta bar je uspio pokrast hhhh

Komentiraj...
Vidi sve komentare