To je to što me zanima!

Priveli napadača iz tramvaja: 'Naci Đuro' je ljubitelj oružja

Riječ je o Ivanu Đuriću (26), koji je poznat i pod nadimcima Naci Đuro i Đuro Baraba. Navodno je od ranije poznat policiji koja mu je oduzela oružje. Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma 'Ispred zastave'
Vidi originalni članak

Uhićen je mladić koji je u četvrtak navečer vikao 'Sieg Heil - pi*** vam materina svima' i u tramvaju tijekom vožnje suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao.

Lupiga piše da je riječ Ivanu Đuriću (26), koji je poznat i pod nadimcima Naci Đuro i Đuro Baraba. Navodno je od ranije poznat policiji koja mu je oduzela oružje.

>>> Vikao 'Sieg Heil' u tramvaju pa onda putnike napao suzavcem

Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma "Ispred zastave" iz 2016. U filmu je opisan kao punker, Hrvat i katolik. Prema njegovom Facebook profilu, Đurić je zaljubljenik u Wermacht, koji slavi Hitlerov rođendan i 10. travnja, nosi majice sa simbolom HOS-a, kao i one sa proslave godišnjice Oluje u Čavoglavama, te se voli fotografirati sa svojim malenim djetetom uz oružje.

Ne voli javni prijevoz i tvrdi da su antifašisti nasilni.

Mladić je podsjetimo, u četvrtak oko 20 sati tijekom vožnje u tramvaju broj 6 u smjeru Novog Zagreba, suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao. U tramvaju je salutirao nacističkim pozdravom i vikati 'Sieg Heil'.

- Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak i nekoliko puta viknuo 'Sieg Heil - pi*** vam materina svima' - prepričali su im svjedoci ovog događaja, a napad je Lupigi potvrđen i u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Mladić je uskoro ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, izvadio je suzavac u spreju iz jakne i upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis. Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je van, a pri izlasku iz tramvaja "zahvaljujući" putnici koja ga je upozorila na "ponašanje", silovito je udario glavom u okvir vrata.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom na to da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja.

U Zapruđu je tramvaj dočekala policija te je uzela izjave od putnika i same vozačice, koja je kao i svi putnici bila u šoku od viđenog.

Idi na 24sata

Komentari 447

  • 07.10.2017.

    Ovo nije moguće izliječiti, potrebno izolirati od ostatka svijeta.

  • Jackal1 07.10.2017.

    Đuro šta ti bi ? A bio si dobar kao mali i volio si partizanske filmove

  • monsignor 07.10.2017.

    pogledajte taj dokumentarni film ispred zastava a ne serete tu

Komentiraj...
Vidi sve komentare