To je to što me zanima!

Hrvat u Nairobiju: "Sa svih smo strana čuli kako se puca"

Bili smo u restoranu kad smo čuli pucnjavu. Vojska i policija sve su blokirale, rekao je Ivan Vuković koji volontira u Keniji. U napadu je ubijeno najmanje 11 ljudi
Vidi originalni članak

Kenijske vlasti evakuirale su hotelski kompleks Dusit D2 u kojem je u utorak popodne eksplodirala bomba, a potom su napadači puškama pucali po ljudima i ubili najmanje 11 ljudi. Broj ozlijeđenih još nije poznat, a ne zna se niti što je s napadačima, iako su kenijske vlasti objavile kako je pucnjava završila i hitne službe čiste kampus.

TERORISTIČKI NAPAD U NAIROBIJU Traju borbe s džihadistima: U napadu na hotel 11 mrtvih?

Skupina Šebab je u kratkoj poruci putem svoje tiskovne agencije Phahada preuzela odgovornost za taj napad čiji modus operandi podsjeća na često izvođene napade u Mogadišuu, kada nakon eksplozije bombe slijedi ulazak i napad militanata. Iz Šebaba su za Al Jazeeru rekli i kako su ubili 47 ljudi u kompleksu, međutim, te brojke još nisu službeno potvrđene.

DRAMA U NAIROBIJU Eksplozija u kompleksu hotela: 'Napadaju nas, čujemo i pucnje'

U Nairobiju se našao i Hrvat Ivan Vuković koji tamo volontira. 

- Bili smo u restoranu kad smo čuli pucnjavu, sa svih strana se čulo kako se puca. Vojska i policija sve su blokirale - rekao je Vuković za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jo2hn8ny 16.01.2019.

    E tak ti je bilo i kod nas od 1991-e do 1995-e godine.

  • ŠtangaŽelezni 16.01.2019.

    Da bi znal kaj se tam dešava trebaš pogledat ovak nekaj na YouTube "Zombies of Nairobi" ni kod nas ne cvatu ruže da se razmemo ali ovo je strava i užas aj bok

  • ljubica ljubičica_1 16.01.2019.

    Čula sam ga jutros na radiju po govoru bi rekla da je Hrcegovac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare