To je to što me zanima!

Hrvati u paklu Azovstala: 'Bojim se scenarija Ovčare, oni tamo nemaju niti hrane, niti vode...'

Ostala naša ekipa je oko Kijeva i Donbasa, bar nisu u okruženju... Nije mi jasno zašto su ovi azovci ljuti na Zelenskog, evo nekoliko dana nemam kontakte s njima, mislim na naše, govori nekadašnji vojni specijalac
Vidi originalni članak

Naš Toni iz Dalmacije javio mi se prije tri dana, on je zapovjednik desetine u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstala i da su ostali na minimalnoj municiji, da otimaju od mrtvih Rusa kako bi se imali čime boriti. Od tada ni glasa od njih, bojim se scenarija Ovčare, ispričao je bivši vojni specijalac za Slobodnu Dalmaciju.

On je otkrio kako se u opkoljenoj čeličani Azovstal u Mariupolju uz ukrajinske vojnike i strane plaćenike bore i najmanje četiri Hrvata. Jedan Dalmatinac i tri Slavonca bore se tako na strani pukovnije Azov.

'NIJE IM MOGUĆE POMOĆI' Rusi nastavljaju s napadima na Azovstal: 'Ima puno civila'

- Toni i ovi Slavonci su u Mariupolju, bojim se da neće dobro proći jer su Čečenci pod vodstvom Kadirova nabrušeni na njih, kao i ovi iz vojne obavještajne služba Ruske Federacije. Rekao je da ima puno civila u tunelima, a nemaju ni hrane ni vode, o streljivu ne treba ni govoriti - pojasnio je bivši vojnik.

- Ostala naša ekipa je oko Kijeva i Donbasa, bar nisu u okruženju... Nije mi jasno zašto su ovi azovci ljuti na Zelenskog, evo nekoliko dana nemam kontakte s njima, mislim na naše – govori nekadašnji vojni specijalac.

RUSI IM POBILI SUGRAĐANE Horor iz skloništa Azovstala: Djeca danima nisu vidjeli sunce

U srijedu je u javnost objavljena videoporuka bojnika Serhija Voline, zapovjednika ukrajinskih marinaca u Azovstalu, koji je rekao da je moguće da su braniteljima preostali "samo dani ili sati".

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

– Ovo je naš apel svijetu. Ovo može biti naš posljednji apel. Možda nam ostaju zadnji dani ili sati. Neprijateljske snage su deset puta brojnije od naših. Oni imaju dominaciju u zraku, u topništvu i u ljudstvu... Molimo svjetske čelnike da nam pomognu. Molimo vas da na nas primijenite proceduru "vađenja" i dovedete nas na teritorij treće zemlje – poručio je bojnik Volina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 86

  • 22.04.2022.

    Nisu to Hrvati..to su plaćenici i nazi dečki..ne treba vrijeđati Hrvate , mi smo doma i radimo

  • NeobuzdaniGoji 21.04.2022.

    kad ste 8 godina istovarivali projektile po Donbasu nije vam palo ni na kraj pameti da će mečka na kraju zaigra pred vašim pragom?

  • beli1977 21.04.2022.

    Joooj taj Kadirov u 46 godina zivota nije bio dalje od Ukrajine!!!! Doci ce i njegovih 5minuta!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare