News

Komentari 18

Kadirov: Azovstal će pasti prije ili poslije ručka, ukrajinski borci se još stignu predati

Kadirov: Azovstal će pasti prije ili poslije ručka, ukrajinski borci se još stignu predati

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov objavio je da će čeličana Azovstal u opkoljenom Mariupolju u istočnoj Ukrajini u četvrtak biti pod ruskom kontrolom, a ukrajinske borce pozvao na predaju

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov objavio je da će čeličana Azovstal u opkoljenom Mariupolju u istočnoj Ukrajini u četvrtak biti pod ruskom kontrolom.

- Danas prije ili poslije ručka, Azovstal će biti potpuno pod kontrolom ruskih oružanih snaga - objavio je Kadirov, čije se postrojbe bore u Ukrajini, na Telegramu rano u četvrtak.

Kadirov je napisao da ukrajinski borci koji su ostali u čeličani još imaju priliku predati se ujutro. Ako to učine, siguran je da će rusko vodstvo "ispravno odlučiti".

Prema ruskim informacijama, oko 2500 ukrajinskih boraca i stranih plaćenika još uvijek se nalazi u pogonima Azovstala. Prema ukrajinskim izvješćima, ondje se navodno nalazi oko 1000 civila.

U srijedu ujutro, zapovjednik preostalih marinaca zatražio je evakuaciju svojih boraca - uključujući 500 ozlijeđenih - u treću zemlju.

U srijedu navečer, tijekom razgovora s Rusijom, dva predstavnika ukrajinskog izaslanstva izjavila su spremnost da dođu u Mariupolj na pregovore o evakuaciji boraca i civila iz čeličane.

Tijekom noći bilo je više granatiranja u cijeloj Ukrajini.

U Harkivu na istoku zemlje najmanje dvije visoke zgrade u sjeveroistočnoj četvrti Saltivki i nekoliko parkiranih automobila zapalili su se nakon eksplozija, izvijestio je ukrajinski internetski list Ukrajinska pravda.

U regiji Dnipropetrovsku, susjedni gradovi Zelenodolsk i Velika Kostromka pod teškom su paljbom, objavio je čelnik lokalne vojne uprave Oleksander Vilkul na Facebooku u četvrtak rano ujutro.

Vilkul nije dao nikakve informacije o točnim ciljevima ili šteti. U tom području nalazi se termoelektrana.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<