To je to što me zanima!

Hrvati u Wuhanu još čekaju evakuaciju, raste broj oboljelih

Prema podacima ministarstva zdravstva, u Wuhanu se nalazi četvero hrvatskih državljana koji čekaju evakuaciju preko Francuske...
Vidi originalni članak

Velika Britanija, Rusija, Švedska i Španjolska su u petak izvijestile o prvim slučajevima oboljenja do koronavirusa u tim zemljama. Iako je bilo najavljeno, prema posljednjim informacijama četvero Hrvata i dalje čeka evakuaciju u Francusku.

POGLEDAJTE VIDEO:

U petak, dan nakon što je Svjetska zdravstvena oragnizacija (WHO) proglasila globalno međunarodno stanje zbog širenja koronavirusa, kineske zdravstvene vlasti objavile su da je u Kini zabilježeno 9692 slučajeva oboljenja od koronavirusa, a da je umrlo 259 osoba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više od stotinu oboljelih nalazi se u dvadesetak zemalja svijeta. Jedna studija kaže da bi zaraženih moglo biti do 75.800.

Britanija je u petak potvrdila svoja dva prva slučaja oboljenja od koronavirusa. Oboljele su dvije osobe iz iste obitelji i liječe se u Newcastelu. Dužnosnici zdravstvenih službi nisu, međutim, objavili više pojedinosti o oboljelima.

Dva kineska državljana u Sibiru postala su prvi slučajevi oboljenja od koronavirusa u Rusiji.

U SREDIŠTU KORONAVIRUSA Wuhan 'grad duhova': Jezive slike života grada u karanteni

Pacijenti se nalaze u Zabajkalskoj oblasti na granici s Kinom i Tjumenjskoj oblasti na granici s Kazahstanom, rekla je zamjenica ruskog ministra zdravstva Tatjana Golikova.

Švedske zdravstvene vlasti su rekle da je u toj zemlji prvi puta dijagnosticirano oboljenje od koronavirusa kod pacijentice koje je nedavno posjetila Wuhan i vratila se u Švedsku 24. siječnja bez simptoma bolesti. Pacijentica je kasnije kontaktirala zdravstvene službe zbog kašlja.

Španjolsko ministarstvo zdravstva je u petak objavilo da je na Kanarskom otočju utvrđen prvi slučaj koronavirusa u toj zemlji .

Pacijent je dio skupine od pet osoba koja je u četvrtak izolirana i stavljena na promatranje nakon što je utvrđeno da su neki od njih bili u kontaktu s Nijemcem kojem je dijagnositciran virus.

Prema podacima ministarstva zdravstva, u Wuhanu se nalazi četvero hrvatskih državljana koji čekaju evakuaciju preko Francuske.

Srpski mediji javljaju kako je u tijeku evakuacija trojice srpskih državljana koji će napustiti Wuhan. Organizirali su im također prijevoz do Francuske.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • najiram 10 02.02.2020.

    treba po svijetu pohvatati sve toboži stručnjake i labosima farmaceutskih firmi...i ucijepiti ih virusima koje uzgajaju..ćim to ućinimo i njihove naredbodavce virusi gripa će trajno nestati...oni proizvode viruse da bi se na nama bogatili...pohvatati i ucijepiti i na pusti otok sa njima...kraj priće...

  • najiram 10 02.02.2020.

    najbolje ih tamo ostaviti ako prežive onda vratiti i na pusti otok ...je i zdravi mogu prenositi virus...što su tržili to su našli to su milanovičevi ljudi...a i on je bio u kini i njega treba u karantenu ako znamo da je šmrcao i kašljao...u karantenu na godinu dana sa njim...

  • 01.02.2020.

    Jedno pitanje: "Koliko je prošle godine umrlih od obične gripe u Hrvatskoj"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare