To je to što me zanima!

Hrvatica spasila djecu: 'Bile su to njene zadnje minute života'

Hrvatica Antonela Kmet je prije dva tjedna u Italiji spasila svoju djecu od naleta auta. Njih je odgurnula sa 'zebre', a sebe je prepustila udaru i završila u komi. Nažalost, liječnici je nisu uspjeli spasiti
Vidi originalni članak

Svi smo bez teksta. Nema riječi koje mogu opisati našu tugu. Ozljede koje je zadobila bile su preteške - rekao je jedan od daljnjih rođaka Puljanke Antonele Kmet.

Ona je prije dva tjedna sa svojih dvoje djece prelazila ulicu u talijanskom mjestu Pieve di Soligo. U tom trenutku na njih je naletio automobil koji je vozila 87-godišnja vozačica. Antonela je u posljednji trenutak uspjela gurnuti svoju djecu sa pješačkog prijelaza, a sebe je prepustila udaru automobila.

Hitno je prebačena helikopterom u bolnicu, ali u komi u kojoj je potom ostala dva tjedna. Puna dva tjedna liječnici u Trevisu su pokušavali sve da spase Antonelu. U jednom trenutku, pojavio se tračak nade, ali nije potrajao.

- Jedan dan iznenada se probudila i zaplakala. Suze su joj navrle na oči. Taj tračak nade brzo je splasnuo. Bile su to posljednje minute njezina života - dodao je rođak.

Antonela je inače u Italiji radila kao teta u vrtiću i tog kobnog dana je pokupila djecu iz škole te ih vodila u slastičarnicu. Antonelini sugrađani imaju samo riječi hvale za nju.

Vozačica automobila se nakon nesreće pravdala policiji kako nije vidjela pješake jer joj je smetalo Sunce.

- Nisam vidjela troje pješaka na zebri. Doista nisam. Sunce koje je tog trenutka bilo na zalasku bliještalo mi je u vjetrobransko staklo. Poštujem prometne znakove, pravila i ne vozim brzo - izjavila je vozačica.

Iako je uspjela gurnuti svoju djecu sa prijelaza, i ona su zaradila ozljede i tek su nedavno otpuštena iz bolnice

Majka hrabrosti, kako su je prozvali talijanski mediji, biti će pokopana ovoga četvrtka na pulskom groblju.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • plutarh 10.10.2017.

    bez obzira što je starica očito kriva i to nužno ne mora imati veze s godinama .....činjenica je da se pješaci kreću prometnicama (i pločnikom i kolnikom ) vrlo neoprezno i neodgovorno !....Naime , primjera radi , idu preko zebre a da uopće ne gledaju da li se približava neko vozilo i na koji način se približava !...po onoj logici- ja sam na zebri - ja sam u pravu - on mora stati !....točno , ali glupo !...jer taj koji "mora " stati može biti , lud, nesposoban , divlji, pijan, imati neispravan auto itd. itd. ....i onda ti je mala utjeha kad te zgazi , to da će krivac biti kažnjen - ako si ti mrtav ili teško ozlijeđen ! ....Dakle , moj savjet je , da uvijek treba paziti i ne dati uopće prigodu da te netko napuca - bio ti na zebri ili kolniku , pa čak i pločniku. ...Eto , na primjer , neki dan sam vozio bicikl biciklističkom stazom i neki pješak mi je naglo skrenuo u putanju tako da sam ga jedva izbjegao i prošao mu ispred nosa (čak i lagano dotaknuo ) - naravno iza sebe sam čuo njegovo glasno negodovanje !?! ...Da je ova , pokojna, pješakinja pazila kad je išla preko zebre , a starica sigurno nije brzo vozila, mogla je vidjeti da ide na nju - i na vrijeme skloniti i sebe i djecu ....Dakle oprez u prometu je važan i kad si "u pravu" i kad nisi !

  • pijevac 10.10.2017.

    čudno je da uopće vidi...

  • sit_lazi 10.10.2017.

    e to je majka

Komentiraj...
Vidi sve komentare