To je to što me zanima!

Hrvatin: Neće biti stegovnog postupka protiv suca Turudića

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin dodao je da ''istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića nije uobičajen niti primjeren"
Vidi originalni članak

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin priopćio je u ponedjeljak da ne postoje pretpostavke za pokretanje stegovnog postupka protiv predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića zbog političkih stavova izrečenih u intervjuu Večernjem listu.

- Ocijenio sam da u ovom slučaju – iznošenja mišljenja i njihovim izražavanjem kroz intervju u Večernjem listu od 10. kolovoza 2014., nalazim da nema tih i takvih elemenata i činjenica, dakle da ne postoje pretpostavke koje bi zahtijevala pokretanje stegovnog postupka, za neko od propisanih stegovnih djela iz čl. 62. Zakona o državnom sudbenom vijeću - priopćio je Hrvatin ali i dodao da ''istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića nije uobičajen niti primjeren zbog potrebe stalnog i međusobnog uvažavanja svih državnih vlasti i obnašatelja dužnosti u njima, sa svrhom održanja dosegnutih demokratskih standarda''.

- Izjave pa i kritike koje bi bile izrečene na takav način, mogle bi biti konstruktivnim doprinosom razvoju društva. U protivnom one su samo estradizacija u korist pojedinačnog interesa. U odnosu na javno izrečene sumnje o praćenju i prisluškivanju predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića, Hrvatin ističe da se radi o javno izrečenoj sumnji koja može biti predmetom ispitivanja i postupanja od strane nadležnog državnog tijela, o čemu je nadležan odlučivati saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost - navodi Hrvatin.

Idi na 24sata

Komentari 268

  • DragoŠimek 20.08.2014.

    Misliti i reći javno u ovoj državi nije baš zdravo.

  • 19.08.2014.

    Ma nije moguce, Klauski se nije javio sa svojim umotvorinama, da poduci i Hrvatina kako mora misliti.

  • vashavisost 19.08.2014.

    Turudica je najbolje opisao Krunoslav Olujic rijecima: Turudic je polupismen sudac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare