To je to što me zanima!

Hrvatska bi mogla izdvojiti do 280 milijuna kn za spas Grčke

Hrvatska u ukupnom BDP-u i proračunu Europske unije sudjeluje sa 0,34 posto, a svaka zemlja u pomoći sudjeluje s veličinom svojega udjela u ukupnoj ekonomiji EU
Vidi originalni članak

Europska unija će za Grčku trebati izdvojiti nove milijarde eura pomoći, a u spasu će prvi put pomoći i hrvatski porezni obveznici. Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble priznao je da će Grčkoj 2015. godine biti nužno uplatiti i treću tranšu pomoći nakon prve dvije koje su iznosile 215 milijardi eura, javlja Večernji list.

Ukoliko treća pomoć Grčkoj bude iznosila 11 milijardi eura, a bude se cijelim iznosom financirala iz proračuna EU, hrvatski bi porezni obveznici u tom slučaju za spas Grčke mogli platiti 280 milijuna kuna. Hrvatska u ukupnom BDP-u i proračunu Europske unije sudjeluje sa 0,34 posto, a svaka zemlja u pomoći sudjeluje s veličinom svojega udjela u ukupnoj ekonomiji EU.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • templar73 25.08.2013.

    A tko će nas spasiti

  • žika 24.08.2013.

    ja mislim da ce hrvatska prije grcke trebati pomoc, mi smo u banani odavno

  • yocko 23.08.2013.

    Ovima čemo morati dati u Grčku,Bosni dajemo non stop odavno,sad je naredu Srbija da i njima pomognemo,a nama če dragi Bog pomoči, pa dokle i odkud..

Komentiraj...
Vidi sve komentare