To je to što me zanima!

Hrvatska će u EU ući tek 2013. ili početkom 2014. godine?

Hrvatska bi mogla postati punopravna članica Europske Unije tek krajem 2013. godine ili početkom 2014. godine, kaže izvjestitelj Parlamenta EU, piše HRT
Vidi originalni članak

Hannes Swoboda, izvjestitelj Europskog parlamenta, rekao je na sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta kako bi Hrvatska mogla postati punopravnom članicom tek krajem 2013. godine ili početkom 2014. ako i završi pregovore u lipnju ove godine. Smatra kako bi toliko vremena trebalo da parlamenti 27 zemalja članica ratificiraju pristupni sporazum s Hrvatskom, prenosi HRT. Vanjskopolitički odbor Parlamenta EU raspravlja o Swobodinu izvješću o Hrvatskoj, a na izvješće je pristiglo 93 amandmana. 

Izvorni članak pročitajte OVDJE

OLAF spreman provjeriti navode o podmićivanju dužnosnika EU

Među kompromisnim amandmanima nema onoga u kojemu se traži da se Ured za borbu protiv prijevara (OLAF) Europske komisije uključi u istragu tvrdnja Mladena Barišića, bivšeg HDZ-ova rizničara, da se nezakonito stečenim novcem plaćalo lobiste po Bruxellesu. Jedan od njegovih tvoraca, Goran Farm, rekao je kako OLAF smije provjeriti je li tim novcem korumpiran neki europski dužnosnik, piše Večernji list. Dodao je kako žele te tvrdnje provjeriti s europske strane.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • ッi シ 26.01.2011.

    Hrvatska u EU , Vise kriminala vise ce se dece krasti i lako bez granice u drugu drzavu odvesti , Vise ce lopova iz Rumunije Bugarske Polske dolaziti u Hrvatsku i Krasti i preko granice bez problema. Ja svoji deci trebam staviti chip da vidim de su ako bi se nesto desilo JEBE$ Europu kada Hrvatska ima sve sta zelis samo neka Kosor Otvori mail i pogleda malo sta ima u ruci a nece potrebiti... Ja dajem GARANCIJU LICNO DA HRVATSKA U ROKU 2 GODINE moze da makne dug od 50+ miljardi eura i da ze zaposle svi koji vole da rade i da dobivaju placu kako treba i bez problema!!! Samo sta cu kada neceju VLADA je kriva LICNO KOSOR je kriva. I netreba nikakva Europa mi smo bogatiji od Svicarske imamo sve sta nam nasa zemlja da.

  • slr722 26.01.2011.

    taman kad uđemo EU če se ljepo raspast. ne škodi malo truda bez razloga!

  • duba1 26.01.2011.

    "BOG TE U ŠUMU OKRENO"

Komentiraj...
Vidi sve komentare