To je to što me zanima!

Hrvatska daje Turskoj i Siriji pomoć vrijednu više od milijun eura: Šaljemo šatore, krevete...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Siriji će Hrvatska dati 200 tisuća eura - 100 tisuća eura putem Hrvatskog Caritasa i 100 tisuća eura putem Hrvatskog crvenog križa
Vidi originalni članak

Hrvatska će donirati Turskoj i Siriji pomoć vrijednu više od milijun eura, nakon što je te dvije zemlje pogodio razorni potres, odlučila je na telefonskoj sjednici hrvatska vlada u četvrtak.

"Republici Turskoj Vlada šalje materijalnu pomoć prema iskazu potrebnih materijalnih sredstava koje je dostavila Turska putem nadležnih EU tijela", navodi se.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Ta pomoć obuhvaća hranu, šatore, krevete, vreće za spavanje, deke, grijalice te medicinsku i sanitetsku opremu, u ukupnoj protuvrijednosti 819.601,50 eura", priopćila je vlada.

Siriji će Hrvatska dati 200 tisuća eura - 100 tisuća eura putem Hrvatskog Caritasa i 100 tisuća eura putem Hrvatskog crvenog križa, dodaje se u priopćenju.

U potresu magnitude 7, 8 stupnjeva na Richteru koji je pogodio jugoistok Turske i sjever Sirije poginulo je gotovo 20 tisuća ljudi.

IZ KOTORA OTIŠLI U AKCIJU Crnogorski vatrogasci zgroženi katastrofom: 'Spasili smo ženu, njeno troje djece je preminulo'

Idi na 24sata

Komentari 6

  • deKaless 10.02.2023.

    vise popiju i pjedu na "sluzbenim" ruckovima u 2 dana...a i to sto salju su donijeli gradjani...Nista iz proracuna

  • Lili88 09.02.2023.

    Jel moguce da ce se i siriji poslati pomoc? A napokon! Samo da ne bi taj novac otisao u krive ruke...... ljudi bi uplatili jos,ali koliko je sigurno da se uplati na racun od crvenog kriza ili caritasa?

  • davidmaja25 09.02.2023.

    Mozda če im zaračunat porez da plate pomoč koju im šaljemo

Komentiraj...
Vidi sve komentare