To je to što me zanima!

Hrvatska je uputila prosvjed Srbiji zbog zapaljene zastave

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je oštar prosvjed Srbiji zbog paljenja hrvatske zastave u Beogradu. Šešelj je u srijedu opet neometano palio hrvatsku zastavu
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović te joj je prenesen zahtjev da Vlada Srbije što prije sankcionira one koji su jučer, pred Veleposlanstvom Hrvatske u Beogradu, palili hrvatske zastave.

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Željko Kuprešak je otpravnici poslova Bosi Prodanović ponovio kako je apsolutno nedopustivo da optuženi ratni zločinac Šešelj, s nekolicinom svojih pristaša i neometan od strane policije, jučer ponovno, pred Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beogradu, pali hrvatsku zastavu te svojim izjavama podsjeća na retoriku iz devedesetih. 

- Takve izjave osuđujemo i u potpunosti odbacujemo. Još jednom se pokazuje da izjave optuženih ratnih zločinaca, osim što u prvom redu štete Srbiji, nanose štetu regionalnoj suradnji, odnosima država u regiji i njihovu europskom putu - rekao je pomoćnik ministrice te dodao da događaji koji su prethodili incidentu također nisu pridonijeli smirivanju situacije te racionalnom i odgovornom djelovanju, a govori visokih dužnosnika Republike Srbije kontraproduktivno djeluju na normalizaciju odnosa između zemalja.

 - U tom kontekstu, izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Hrvatska Olujom slavi pobjedu i dan kad je obnovljena država koja je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera, smatramo u potpunosti netočnim te uvredljivim, nedopustivim i neodgovornim - poručili su iz Ministarstva.

Srbija Hrvatskoj poslala prosvjednu notu

Nakon što je Hrvatska Srbiji uputila prosvjed isto je učinila i Srbija. Naime, srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uručilo je prosvjednu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog navodnog govora mržnje protiv Srba prigodom obilježavanja 20. obljetnice oslobodilačke akcije Oluja.

U noti se navodi da su u nazočnosti najviših hrvatskih dužnosnika na obilježavanju Oluje u srijedu u Kninu "uzvikivane parole koje predstavljaju ne samo govor mržnje nego i poziv na linč i uništenje Srba poput Ubi, ubi Srbina, Za dom spremni i Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina uz isticanje simbola NDH".

Idi na 24sata

Komentari 260

  • centarfor 07.08.2015.

    Zapaljene su dvije a ne jedna zastava.

  • Šarančić 07.08.2015.

    trebaamo dic zid kao i mađari pa da se vec jednom prekine i najmanji kontakt sa tim lazljivim indijancima!

  • Cro Miki 07.08.2015.

    Kako bi ih mogli ...... kad ne bi bilo ovih naših "ustašovanjčica" .... gdje bi nam bio kraj .... radili bi im što bi htjeli a "vasceo SVET" bio bi na NAŠOJ STRANI komentarima i postupcima !!!! A tako zahvaljujući njima može nas ..... svaki "isprdak" od neke nama "SKLONE" Države i sklonog ino-političara !!!! I zato veliko "hvala" tima koji to OMOGUĆUJU ... nekako sam "SRETAN I PONOSAN" !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare