Obavijesti

News

Komentari 260

Hrvatska je uputila prosvjed Srbiji zbog zapaljene zastave

Hrvatska je uputila prosvjed Srbiji zbog zapaljene zastave
3

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je oštar prosvjed Srbiji zbog paljenja hrvatske zastave u Beogradu. Šešelj je u srijedu opet neometano palio hrvatsku zastavu

VIDEO

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović te joj je prenesen zahtjev da Vlada Srbije što prije sankcionira one koji su jučer, pred Veleposlanstvom Hrvatske u Beogradu, palili hrvatske zastave.

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Željko Kuprešak je otpravnici poslova Bosi Prodanović ponovio kako je apsolutno nedopustivo da optuženi ratni zločinac Šešelj, s nekolicinom svojih pristaša i neometan od strane policije, jučer ponovno, pred Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beogradu, pali hrvatsku zastavu te svojim izjavama podsjeća na retoriku iz devedesetih. 

- Takve izjave osuđujemo i u potpunosti odbacujemo. Još jednom se pokazuje da izjave optuženih ratnih zločinaca, osim što u prvom redu štete Srbiji, nanose štetu regionalnoj suradnji, odnosima država u regiji i njihovu europskom putu - rekao je pomoćnik ministrice te dodao da događaji koji su prethodili incidentu također nisu pridonijeli smirivanju situacije te racionalnom i odgovornom djelovanju, a govori visokih dužnosnika Republike Srbije kontraproduktivno djeluju na normalizaciju odnosa između zemalja.

 - U tom kontekstu, izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Hrvatska Olujom slavi pobjedu i dan kad je obnovljena država koja je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera, smatramo u potpunosti netočnim te uvredljivim, nedopustivim i neodgovornim - poručili su iz Ministarstva.

Srbija Hrvatskoj poslala prosvjednu notu

Nakon što je Hrvatska Srbiji uputila prosvjed isto je učinila i Srbija. Naime, srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uručilo je prosvjednu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog navodnog govora mržnje protiv Srba prigodom obilježavanja 20. obljetnice oslobodilačke akcije Oluja.

U noti se navodi da su u nazočnosti najviših hrvatskih dužnosnika na obilježavanju Oluje u srijedu u Kninu "uzvikivane parole koje predstavljaju ne samo govor mržnje nego i poziv na linč i uništenje Srba poput Ubi, ubi Srbina, Za dom spremni i Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina uz isticanje simbola NDH".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa