To je to što me zanima!

Hrvatska na dnu ekonomske ljestvice: Prestigle su nas i Rumunjska, Slovačka, Grčka...

Stvarna individualna potrošnja (AIC) mjeri materijalnu dobrobit kućanstva.  Hrvatska je prema novim podacima druga najsiromašnija zemlja EU, a od nas je gora samo Bugarska...
Vidi originalni članak

EUROSTAT je jučer objavio podatke o potrošnji po glavi stanovnika u 2019. godini koji pokazuju kako je Hrvatska na samome dnu u Europskoj uniji. 

Stvarna individualna potrošnja (AIC) mjeri materijalnu dobrobit kućanstva.  Hrvatska je prema novim podacima druga najsiromašnija zemlja EU, a od nas je gora samo Bugarska. 

Eurostatovi podaci, prikazani i tablično i na karti, pokazuju da je devet zemalja članica po kriteriju materijalne dobrobiti kućanstava iznad prosjeka EU.

Najbogatiji je Luksemburg koji je 35 posto iznad europskog prosjeka. Slijedi Njemačka s 22 posto. U grupi zemalja koje stvarnu individualnu potrošnju imaju od 9 do 18 posto iznad prosjeka EU su Austrija, Danska, Belgija, Nizozemska, Finska, Francuska i Švedska.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • renato64 19.12.2020.

    Tako nam i triba nikidan na NJemackon televiziji komentator kaze da u Hrvatskon vise ima utjecaj Crkva nego nekad Partija

  • crvenadinara384 19.12.2020.

    Ti podatci Eurosata i nisu relevantni. Mi znamo da smo najbolji, stalno govori i ubijđuje nas Plenki sa svojim klimavcima. Mi smo u svemu najbolji, pobijedili smo virus, istisnuli ga iz vukovarske kolone, sada neće moći ni u crkvu jer smo mu suzili kvadraturu... Uskoro će nas i Albanija zaljuljati, prolazeći kraj nas.

  • nisamneznamgdje 17.12.2020.

    Branitelji stvarali državu a političari nesposobni za vodit državu jel može jadnije od ovoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare