To je to što me zanima!

Hrvatski CSI: Forenzičari traže kosti buduće blaženice Marije

Marija Kozulić pokopana je u istoj grobnici s još pedesetak sestara iz redovničke zajednice. Forenzičari, na čelu s Alanom Bosnarom, moraju pronaći njene kosti
Vidi originalni članak

Sestra Marija Kozulić svoj je život žrtvovala za siromašne i gladne kruha i ljubavi. Početkom 20. stoljeća u Rijeci je sagradila dom za nezbrinute i utemeljila Družbu sestara Presvetog Srca Isusova. Umrla je 29. rujna 1922. Papa ju je sada, 90 godina poslije, odlučio proglasiti blaženom.

No, u istom grobu pokopano je pedesetak sestara iz redovničke zajednice te će slučaj riješiti hrvatski CSI. Sedam forenzičara na čelu s Alanom Bosnarom, među kojima je i bivši ministar Dragan Primorac, ekshumiraju tijela. U bijelim radnim odijelima, s maskama i rukavicama, iz groba na riječkom groblju Kozala izvadili su posmrtne ostatke, a potom će u Splitu obaviti DNK analizu.

Iz svih kostiju izdvojit će 206 kosti koje su pripadale Mariji Kozulić. Pomoći će im dokumentacija o sestri koja otkriva dob, visinu, bolesti, traume i deformitete.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • as-us 30.12.2012.

    Kada bi ja smio pisati sve o DNK-ju i drugim stvarima, pogotovo ovo sa ćime se bavi sudska medicina, onda bi vam bio server mali za sve podatke. Ali Horatio me prati a Hipokrat bi se okrenuo u grobu. To je to ako imaš na poslu podpisanu klauzulu, a da nisi ni doktor. Ali tako mora biti. Pravilno je, da se poštuje neki pietet prema mrtvim ljudima.

  • ja_mama 03.01.2012.

    PUSTI MRTVE NEK POCIVAJU U MIRU

  • feba 03.01.2012.

    pa da čovjek ne pukne od muke na ovu budalaštinu ,,presvijetle stolice,,.ma nek dođu sami da si ju kopaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare