To je to što me zanima!

Hrvatski kavijar za američku elitu proizvodi se u srcu Like

Josip Leko, jedini hrvatski proizvođač kavijara, svoje proizvode izvozi u New York. Ikru od njegove pastrve poslužuju u tamošnjim elitnim restoranima...
Vidi originalni članak

Servirate li žličicu poput ribizla krupnih zrnaca riblje ikre na topli tost premazan tankim slojem maslaca, možete zagristi u pravi ‘kolač snage’. To je i doslovan prijevod riječi kavijar koja je perzijskog porijekla. Delikatesna namirnica toliko je bogata bjelančevinama, zdravim masnoćama i aminokiselinama da su je mnogi nutricionisti proglasili najzdravijom na svijetu. Da bi se moglo uživati u toj deliciji, prema ribama se često postupa brutalno. Naime, ikra se mora izvaditi iz živih riba, a proizvođači diljem svijeta često ne vode računa o tome da riba prilikom carskog reza bude omamljena. Da bismo doznali kako to radi hrvatski proizvođač kavijara Josip Leko, uputili smo se u Sinac, malo mjesto u Lici, nedaleko od Otočca. 

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • testera_1 31.05.2011.

    ha,hahahahahahhhhhhaaaaaaa, prodaje on svoj gnjurac !

  • gradiskastara 30.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mamita 30.05.2011.

    mozak mi je totalno ispran: citam u srcu Like, i procitam: u srcu lajk ...oprostite na offtopicu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare