To je to što me zanima!

Hrvatski rekorder puši lulu čak dva sata i 16 minuta

Hrvatski savez pušača lula je organizirao natjecanje u Vodicama. Sudjelovale su i žene i muškarci, a oboren je i dosadašnji rekord
Vidi originalni članak

Olgica Jurkić i Stjepan Kelčec Suhovec su rekorderi u pušenju lule. Pobjedili su jučer u Vodicama na 17. prvenstvu Hrvatske u dugom pušenju lule. Svaki natjecatelj je dobio 3 grama duhana i kutiju s dvije šibice. Za punjenje lule su dobili pet minuta. Sljedeću minutu su je palili, a potom je krenula utrka. Među 20 natjecatelja u kategoriji 'Gospoda' najbolji je bio Stjepan, koji je lulu pušio dva sata, 16 minuta i 55 sekundi. Među 'Damama' je titulu osvojila Olgica, koja je svoju lulu popušila za 38 minuta i 35 sekunda.
- Na ovom prvenstvu je Kelčec Suhovec oborio dosadašnji svoj, ali i hrvatski rekord iz 2007. godine te ga je vlasnik konobe Makinaaa, gdje je bilo natjecanje, nagradio s 1000 kuna - ispričao je Nenad Medak, član kluba pušača lula Buža. I on se natjecao te osvojio 17. mjesto. Svjetski rekord je više od tri i pol sata, a oborio ga je Talijan Gianfranco Ruscalla. Ovogodišnje svjetsko prvenstvo je 10. listopada u Lisabonu. Našu zemlju će uz hrvatskog rekordera predstavljati još dvojica pušača lula. Inače, Hrvatski savez pušača lula je u siječnju ove godine primljen u Međunarodnu organizaciju pušača lula CIPC, u kojoj je 29 zemalja članica.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • konjina 26.09.2010.

    nije to ništa pošteni hrvati puše 20 godina

  • bonikon 26.09.2010.

    nes ti sporta i natjecanja. Iduci rekord nek im bude bacanje u duboko more sa kamenom oko nogu , mozda se prije ubiju nego sa ovim otrovom.

  • tajnamoja 26.09.2010.

    Jel bio i Sandi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare