To je to što me zanima!

Hrvatski učenici se vratili na nastavu u Jagodnjak

Hrvatski učenici, koji su zbog nastave na srpskom jeziku dva i pol mjeseca išli u školu u susjedni Čeminac, konačno su se vratili u svoju školu
Vidi originalni članak

Nakon što je intervenirao i ministar Dragan Primorac, školski odbor smijenio je ravnatelja Milovana Ležaju i organizirao nastavu na hrvatskom jeziku. Školu u Jagodnjaku pohađa velik broj srpske djece koja uče samo srpsku ćirilicu, nemaju vjeronauk, a ne uče ni o hrvatskoj povijesti. Pobunu učenika hrvatske nacionalnosti potaknuli su roditelji.
- Dugo je trajalo, ali rješenje je konačno došlo. Nismo sretni što je on i dalje ostao raditi u školi, ali bar imamo svoj hrvatski razred i hrvatski program. Djeca su dobila i svojih sedam učitelja nazad - kazao je jedan od roditelja Johan Urtail, koji je dopratio sina u školu. Za sada nastavu na hrvatskom polaze samo učenici petog razreda, a ostali će ići u Čeminac do početka iduće školske godine.
- Uskoro očekujemo formiranje novog školskog odbora koji će raspisati natječaj za novog ravnatelja - rekao je vršitelj dužnosti ravnatelja Lazo Kljajić, inače učitelj tjelesnog odgoja u školi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • baltazar71 11.02.2008.

    Od svega toga zalosnija je cinjenica da se sve to najvise lomi preko leda te djece.Ako se ne varam ovo je HRVATSKA drzava i sve drzavne skole bi trebalo da rade po HRVATSKOM planu i programu a za manjine treba prilagoditi izborne predmete ili otvoriti posebnu skolu koju ce financirati maticne drzave tih manjina pa neka ih uce na kojem god jeziku uce.

  • kamenko 11.02.2008.

  • krizantema 11.02.2008.

    e ovakve stvari se valjda samo kod nas mogu dogadjat......

Komentiraj...
Vidi sve komentare