To je to što me zanima!

Hrvatski vojnici u kompletima za preživljavanje imat će i 'energetske bombe' iz Cedevite

Vojnici te komprimirane bombone koriste već desetak godina, a predviđeni su za šestodnevno preživljavanje. Koriste ih specijalci, piloti, mornari i vojnici u misijama
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane s Cedevitom Atlantic grupe zaključilo je ugovor vrijedan 607.000 kuna o nabavi 'energetskih bombi' koje će hrvatski vojnici i dalje imati u kompletima za preživljavanje.

Nabavu su proveli kroz pregovarački postupak bez prehodne objave, u skladu s Uredbom o javnoj nabavi u području obrane i sigurnosti, doznaje Poslovni dnevnik.

Navodi se da je takav postupak opravdan činjenicom da je to jedini takav proizvod i da su u razvoju uz Atlantic sudjelovali Prehrambeno-biotehnološki fakultet i MORH. 

Vojnici te komprimirane bombone koriste već desetak godina, a predviđeni su za šestodnevno preživljavanje. Koriste ih specijalci, piloti, mornari i vojnici u misijama, a ugrađuju se u letjelice, brodove, tenkove i oklopnjake. 

Inače, paketić dnevno je dovoljan da vojnik izbjegne hipoglikemički napad.  U Atlanticu su jedini koji proizvode ovakve bombone u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare