To je to što me zanima!

Hrvatskim otocima namijenili 25 milijuna eura za prilagodbu klimatskim promjenama...

Hrvatskim otocima bit će usmjereno  25 milijuna eura za prilagodbu klimatskim promjenama i upravljanje rizicima povezanima s klimom, kao što su požari, oluje i suše...
Vidi originalni članak

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU najavljuje da će iz 400 milijuna eura osiguranih za jačanje sustava civilne zaštite, 25 milijuna eura biti namijenjeno hrvatskim otocima za prilagodbu klimatskim promjenama.

POGLEDAJTE VIDEO: Život na Ošljaku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatskim otocima bit će usmjereno  25 milijuna eura za prilagodbu klimatskim promjenama i upravljanje rizicima povezanima s klimom, kao što su požari, oluje i suše, rečeno je Hini u ministarstvu.

Radi jačanja sustava civilne zaštite, idućih tjedana bit će objavljeni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavu helikoptera za spašavanje, vatrogasne opreme kao i opreme za razminiranje.

MULJAŽA EU NOVCEM Dekan i profesor iznajmljivali su fakultetsku jahtu i gradili vile: Sada moraju vratiti milijune

Provedba projekata vrijednih 400 milijuna eura do 2029. godine obuhvaća razvoj sustava video nadzora i ranog otkrivanja požara, te ulaganje u obranu od poplava, posebice nastavak projekta obrane od poplava na karlovačko-sisačkom području.

Planirano je investiranje u uspostavu regionalnih središta civilne zaštite, a radi se o izgradnji središta civilne zaštite u Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

SJEDNICA OTOČNOG VIJEĆA Plenković: U 53 naseljena otoka investirali smo tri milijarde eura

U Strategiji upravljanja rizicima od katastrofa do 2030. godine predviđena su 82 projekta vrijednosti 1,8 milijardi eura, ističe Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ravnateljstvo je trenutno angažirano na provedbi projekata u vrijednosti od 300 milijuna eura, a planirano je još 200 milijuna eura.

AFERA DRMA KARLOVAC Povukli su 500 milijuna eura pa ih maknuli: 'Razočaran sam. Stres mi je uništio zdravlje...'

Radi se o projektima unaprjeđenje sustava za rano upozoravanja, razminiranje, izgradnju Nastavnog nacionalnog središta Civilne zaštite (CZ), stavljanje u funkciju novog Operativnog centra CZ-a, modernizaciju informacijsko-komunikacijskog sustava CZ-a, izjednačavanje mogućnosti osoba s  invaliditetom, zaštitu kulturne baštine i otpornost kritične infrastrukture.

Također je planirana nabava vozila, plovila i opreme za pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina i vode, snabdijevanje vatrogasaca s potrebnim vozilima, plovilima i zaštitnom opremom, kao i nabava edukacijskog vozila - simulatora potresa.

MILIJUNI IZ EU FONDOVA Dosta smo dobili, a dosta i pokrali: Po malverzacijama s EU novcem smo najgori u Europi

Osigurano je 105 milijuna eura za daljinski upravljane sustave za kemijsku, biološku radiološku ili nuklearnu dekontaminaciju i borbu protiv prekograničnih prijetnji zdravlju, te nabavu kontejnera i šatora za smještaj 1000 ljudi.

To su dodatni kapaciteti EU-a za odgovor na izvanredne događaje, a bit će na raspolaganju Hrvatskoj u slučaju potrebe pružanja međunarodne pomoći...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare