To je to što me zanima!

HSS-ovci u svađi oko jedinog mjesta koje su dobili u Saboru

HSS-ov šef Josip Friščić odlučio je da Damir Bajs ide umjesto njega u Sabor, no tajnik Nenad Matić kaže da ta odluka nije po zakonu, a ni statutu HSS-a
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić (62) odlučio je svoj zastupnički mandat u Saboru staviti u mirovanje. Odredio je da na njegovo saborsko mjesto sjedne potpredsjednik stranke Damir Bajs (47). Ministar turizma bio je inače na drugom mjestu njegove liste u drugoj izbornoj jedinici.

No, takva Friščićeva odluka nije se svidjela glavnom tajniku HSS-a Nenadu Matiću. On tvrdi da je ta odluka u suprotnosti sa Statutom HSS-a, Zakonom o političkim strankama i Zakonom o izboru zastupnika u Hrvatski Sabor. Stoga ističe da Friščićev dopis u Sabor u kojem on imenuje Bajsa na svoje mjesto se ne može smatrati službenim stavom HSS-a pa onda nije ni važeći. Statut HSS-a jasno definira ovlasti predsjednika stranke, naglašava Matić, pa tako nigdje ne stoji da je ovlast predsjednika HSS-a odrediti saborskog zastupnika već predložiti Predsjedništvu kandidata. Tajnik Matić također podsjeća kako je u stranci u tijeku kandidacijski postupak te je sazvana izborna Glavna skupština HSS-a, koja će se održati 28. siječnja 2012. i izabrati novo stranačko vodstvo.

- Mandat nije ni od Janka ni od Matka, nego je od Hrvatske seljačke stranke, koja određuje tko će ići u Sabor - rekao je Matić za HTV i dodao da su mogli imati sjednicu predsjedništva i donijeti odluku na sjednici, ali nažalost nisu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • miladraga 21.12.2011.

    Jedina koja valja u toj stranci je Petir!

  • lolita 29 21.12.2011.

    Pa dospođa Petir je osvojila to jedino mjesto i trebala i ona ići!!!!

  • feba 21.12.2011.

    Haaaaajmo otimačina je još koji dan na snazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare