To je to što me zanima!

Htio proširiti podrum pa otkrio podzemni grad za 20.000 ljudi

Nevjerojatno otkriće u Turskoj: Grad je imao oko 600 ulaza, a teška kamena vrata mogla su zapečatiti ulaze na svakoj razini posebno i zadržati stanovnike na sigurnom
Vidi originalni članak

Muškarac iz Cappadocie u Turskoj 1963. išao je sam proširivati podrum u svojoj kući kad je slučajno otkrio podzemni grad Derinkuyu.

Kad je srušio jedan zid otkrio je tajnu sobu spojenu s tunelom koji je vodio do tajnog i drevnog podzemnog grada koji se proteže kroz punih 8 razina do dubine od 85 metara i u kojemu je prije otprilike 2000 godina živjelo oko 20.000 ljudi. Podzemni grad je jednako kompleksan kao i oni na površini. Imao je kuhinje, staje, crkve, grobnice, podrume, zajedničke prostorije i škole, piše Daily Mail.

Grad je imao oko 600 ulaza, a teška kamena vrata mogla su zapečatiti ulaze na svakoj razini posebno i zadržati stanovnike na sigurnom od razbojnika i neprijatelja. 

Derinkuyu nije jedini podzemni grad na ovom području. Prije nekoliko godina radnici su u Nevsehiru, također tijekom radova, otkrili još jedan, veći grad. 

Skeniranjem tla utvrđeno je da se grad proteže na nekoliko razina, a njegova je površina usporediva s površinom 64 nogometna terena.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • seven1 23.01.2018.

    Sreća njegova da nije otkrio to u Hr i on i djeca pa do 15 generacija unaprijed bi samo za porez radili

  • girlpower 19.01.2018.

    A lijepo je mogao u miru zasaditi plantaže marihuane.... ccc

  • Fighter for Justice 19.12.2016.

    Mi cemo nasim pokoljenjima ostaviti ,,Spaljenu zamlju"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare