To je to što me zanima!

HUS kritizirao stečajni zakon: Ministar sebi namješta poslove

Matijašević je rekao je da se u okvire postojećeg stečajnog zakona može uvesti ubrzana procedura postizanja nagodbe, pa novi zakon smatra nepotrebnim
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević kritizirao je Vladin prijedlog Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, koji je već prošao prvo čitanje u Saboru. 

Na konferenciji za novinare u Šibeniku rekao je da se u okvire postojećeg stečajnog zakona može uvesti ubrzana procedura postizanja nagodbe, pa novi zakon smatra nepotrebnim. Osudio je i to što bi postupak nagodbe između vjerovnika i dužnika vodila Fina, prenosi HRT.

- Zašto davati Fini mogućnost da sudjeluje i samim time nije objektivna? Zato što je resorni ministar i sam sebi namješta poslove i jača svoju ulogu i funkciju, rekao je Matijašević.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bezinspiracije 15.08.2012.

    Ništa novo u ovoj zemlji nažalost.

  • Capafiori 15.08.2012.

    Matijaševiću, o tome ste trebali misliti kad je resorni Ministar stupao na dužnost, a sada je preduvjete za novu pljačku teško spriječiti. Što ne udružite sindikate i pokušate ih blokirati, ne samo u izglasavanju zakona, nego i u provedbi? Znali ste i šutjeli. Zašto?

  • wolfgar 15.08.2012.

    Ovakve konferencije za novinstvo služe samo zato da se pojave u medijima. Time daju privid da su aktivni. Ne dodiruju se nikakvih bitnih tema jer su korumpirani i boje se da ne izgube dobro plaćene položaje. Eto to su sindikati .

Komentiraj...
Vidi sve komentare