To je to što me zanima!

Hvaranin velikog srca donirao novac za napuštene mališane

Jurica Tomičić, ugostitelj s Hvara i Jasmina Vekić iz zemunskog restorana “Šaran” donirali su 200.000 dinara (12.500 kuna) Prihvatilištu za djecu u Beogradu
Vidi originalni članak

Jurica Tomičić, ugostitelj s Hvara i Jasmina Vekić iz zemunskog restorana “Šaran” donirali su 200.000 dinara (12.500 kuna) Prihvatilištu za djecu u Beogradu.

Ključan trenutak koji je Tomičića potaknuo na ovu humanu gestu bio je slučajni susret s dječakom Milanom, korisnikom prihvatilišta. Jurica je sina, zbog ozljede na klizanju, odvezao na Institut za majku i dijete gdje je upoznao Milana.

- Kad sam ga pitao: "Milane što će biti kad odrasteš?", on je odgovorio: "čovjek" - govori ugostitelj. Dječak mu je rekao da voli frulu i harmoniku, pa mu je Tomičić, da ga razveseli pred Božić i poklonio frulu jer do harmonike nije mogao doći tu večer.

Na konferenciji za medije održanoj povodom humanitarne akcije istaknut je značaj postojanja svijesti o djeci koja nemaju roditeljsku brigu i miran dom, a koja utočište upravo pronalaze na mjestima poput Prihvatilišta.

Tomičić kaže da i dogodine planira novac dati u humanitarne svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • BLACKDOG 03.02.2016.

    Imati i dati, ima li išta ljepše. Svaka čast, oboma.

  • Airborne101st 03.02.2016.

    svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare