To je to što me zanima!

'I mi guzicu imamo': Brođani se razodjenuli zbog zagađenja

Inspirirani medijskim prepucavanjem sociologa Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić, koje je privuklo pažnju u zemlji, ali i šire, odlučili su se i sami angažirati u borbi koristeći svoja tijela...
Vidi originalni članak

Nakon što se posljednjih dana u Slavonskom Brodu, uz velike vrućine, ponovno osjećao nesnosan smrad od rafinerije u Bosanskom Brodu, inicijativa "Brođani za Brod" osmislila je kampanju za skrenutanje pozornosti javnosti i političara na problem s kojim se grad i njegova okolica suočavaju već godinama i koji se, unatoč brojnim obećanjima, još nije ni počeo rješavati. 

Inspirirani medijskim prepucavanjem sociologa Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić, koje je privuklo pažnju u zemlji, ali i šire, odlučili su se i sami angažirati u borbi koristeći svoja tijela jer, kako poručuju iz ove inicijative, i mi guzicu imamo! Sve građane koji to žele pozvali su da se i oni fotografiraju, pošalju poruku u inbox stranice i tako daju doprinos akciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rat na estradi zbog fotografija Lidije Bačić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Članovi inicijative pozivaju građane da svojim fotografijama na društvenim mrežama poprate hashtagovima #nemapredaje, #dedobrojeviše*, #imiguzicuimamo te tako još jednom pruže potporu Brođanima i pridonesu širenju svijesti oko velikog problema za gotovo 100.000 građana Hrvatske. 

Slavonski Brod je, zbog nemodernizirane rafinerije u susjednom Bosanskom Brodu, grad čiji je zrak jedan od najzagađenijih u Europi. Granične vrijednosti sumporovodika i lebdećih čestica u zraku često su izvan svih propisa.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • OS98netko 12.07.2017.

    Ali stvarno ste pretjerali s tom lidijom bacic prvo nije nista possbno ..odvratna je bavi te se drugim ljudima malo

  • fiat uno 12.07.2017.

    Dragi brođani u svim našim gradovima ima guzica koliko hoćeš , ali na žalost osjeća se kronični nedostatak fotelja !

  • user_467854 12.07.2017.

    ja bi se skinula ali nemam sta pokazat haha podrška Brođanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare