To je to što me zanima!

I Splitsko-dalmatinska ukinula propusnice, ali iznimka su otoci

Ako imate prebivalište ili stalno boravište na nekom od njih, i dalje će vam trebati e-propusnica da bi mogli do kopna. Ako imate prebivalište ili stalno boravište na kopnu, trebate propusnicu za ići na otoke
Vidi originalni članak

I Splitsko-dalmatinska županija je među onima čiji stanovnici od ponoći više neće trebati e-propusnice za odlazak iz jedne u drugu općinu ili grad. Ali, postoji iznimka zbog koje se očito do večeras čekalo s odlukom. 

Riječ je o otocima. Ako imate prebivalište ili stalno boravište na nekom od njih, i dalje će vam trebati e-propusnica da bi mogli do kopna. Isto tako, ako imate prebivalište ili stalno boravište na kopnu, treba vam e-propusnica za na otoke. Do daljnjeg. 

MINISTAR BOŽINOVIĆ: 'U ponoć ukidamo e-propusnice za kretanje u većini županija'

No, kretanje s propusnicama po samim otocima se ukida, pa će tako Bračani koji imaju sedam općina i jedan grad konačno moći bezbrižno iz, primjerice, Nerežišća do supermarketa u Supetar. 

Stoji tako u Odluci Davora Božinovića, načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite: 

NAKON PROCJENE EPIDEMIOLOGA Stožer Grada Zagreba zatražit će ukidanje mjera za 2 županije

- Od 19. travnja ukida se nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Splitsko-dalmatinske županije, osim za područje otoka (...) e-propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije i/ili na otoke, odnosno s otoka Splitsko-dalmatinske županije - potpisuje Božinović. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 01.05.2020.

    Otoci se čuvaju i narod se zatvara i izima im se sva prava da bi i vlado mogli u Europi FRÈ URLAUB IN CROATOEN. Kažu demokracija ali kakva kada nam izimaji sva prava.

  • x00x 20.04.2020.

    kad ce i izmedju zupanija

  • joker23 19.04.2020.

    Jel to samo za splitsko dalmatinski zupaniju

Komentiraj...
Vidi sve komentare