To je to što me zanima!

I Zadar je dobio svoj kosi toranj sličan talijanskom

Mineri su vjerojatno nešto krivo izračunali te se zgrada iz doba komunizma nije srušila, nego samo nakrivila. Sada stoji kao kosi toranj u Pisi
Vidi originalni članak

Zgrada bivšeg Polikema u zadarskoj industrijskoj zoni Gaženica nije pala. Minirali su je u subotu, no samo se spustila koji metar i nagnula. Sada stoji kao kosi toranj u Pisi.
- Čuo sam eksploziju i vidio veliki oblak dima. Kad se dim razišao, zgrada je i dalje stajala - rekao je naš čitatelj Robin Čakarun.
Zgradu će u utorak pokušati srušiti do kraja. Tvrtka Sirovina treba očistiti Polikemove zgrade i pripremiti teren za Kepolov pogon za proizvodnju biogoriva.
- Zgrada je žilava i dobro armirana. Mineri je nisu uspjeli srušiti zato što su vjerojatno nešto krivo izračunali. Nije tu građevinu ni jednostavno srušiti. Riječ je o zgradi čvrste 'komunističke’ gradnje - objasnio je problem Drago Kolić Tica, poslovođa Sirovine.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • drug Tito_1 01.12.2009.

    Druže Tica: sve je bilo prije čvrste gradnje ne samo zgrade, a ti se ne bi zvao Tica i lupetao takve gluposti kao predradnik nego bi lijepo pivao u krletki.

  • freeyourself 01.12.2009.

    Kod nas nema stručnjak. Mi smo jadne budale. Neznamo odsukati brod, neznamo srušiti zgradu. Ima koji kurac da mi znamo????? Ima, znamo krasti.

  • dgergea112233 01.12.2009.

    Eeee, da su to smrdljivi hercegovci gradili trebalo bi samo malo pogurat i ode zgrada u k...

Komentiraj...
Vidi sve komentare