To je to što me zanima!

IDS podupire MUP-ov prijedlog o strožem kažnjavanju za ustaške ili nacističke simbole

IDS pozdravlja novi prijedlog i nada se da će se najoštrije primjenjivati u praksi, kazao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus
Vidi originalni članak

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus podupro je u ponedjeljak prijedlog MUP-a o većim novčanim kaznama za prekršaje protiv javnog reda i mira, poglavito protiv onih koji ističu ili uzvikuju ustaške ili nacističke simbole i poklike, podsjećajući da je IDS strože kazne predlagao još 2017. godine.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je veće novčane kazne za prekršaje protiv javnog reda i mira, a najviša novčana kazna, od četiri tisuće eura, moći će se izreći onima koji ističu ili uzvikuju ustaške ili nacističke simbole i poklike.

"IDS pozdravlja novi prijedlog i nada se da će se najoštrije primjenjivati u praksi. Mi smo još 2017. godine predložili zakon kojim bi se uvele strože kazne za veličanje ustaštva, ali taj prijedlog nije nikad bio uvršten u saborsku raspravu", ističe Paus u priopćenju za javnost i dodaje kako se nada da će prijedlog MUP-a, iako Sabor prije šest godina nije imao hrabrosti osigurati strože kažnjavanje propagiranja ustaštva, biti prihvaćen i da će se najoštrije primjenjivati.

PROTIV OSAM PODIGLI OPTUŽNICU Dvojicu graničnih policajaca optužili za odavanje potraga MUP-a, SIS-a i Interpola

"Ustaški režim je najsramotnije razdoblje hrvatske povijesti i to mora biti jasna poruka naše zemlje - nulta tolerancija na svaki oblik rasizma, šovinizma i totalitarizma", poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Inače, iz IDS-a podsjećaju kako je ta stranka 2017. godine u saborsku proceduru poslala prijedlog da se dopuni Kazneni zakon za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola i poklika, ali saborska većina nikad ga nije htjela uputiti na raspravu.

"Bilo je vrijeme da se tome stane na kraj i da se prestanu tolerirati simboli i parole ustaškog režima", zaključio je Paus.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.04.2023.

    Svaki iole razuman čovjek će to podržati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare