To je to što me zanima!

Idući tjedan kreću testiranja cjepiva protiv korona virusa

Robin Shattock, voditelj odsjeka za sluzne infekcije i imunitet na sveučilištu Imperial College u Londonu, rekao je da bi sljedeći tjedan trebao početi s testiranjem cjepiva na životinjama
Vidi originalni članak

Vodeći britanski znanstvenik postigao je značajan uspjeh u utrci za pronalaskom cjepiva za korona virus, nakon što je smanjio uobičajeno vrijeme jedne faze razvoja cjepiva s "dvije do tri godine na samo 14 dana", izvijestio je Sky.

Robin Shattock, voditelj odsjeka za sluzne infekcije i imunitet na sveučilištu Imperial College u Londonu, rekao je da bi sljedeći tjedan trebao početi s testiranjem cjepiva na životinjama, te da će, ako se pribavi dovoljno sredstava, na ljeto početi s ispitivanjima utjecaja cjepiva na ljude, objavio je Sky.

U KARANTENI DVA KRUZERA Korona virus se širi: Samo je jučer umrlo najmanje 66 ljudi

- Konvencionalni pristupi obično traju barem dvije do tri godine prije nego što lijek uopće dospije do kliničke faze - rekao je Shattock, dodajući da je pokusno cjepivo razvijeno u laboratoriju "za samo 14 dana".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Do početka sljedećeg tjedna imat ćemo životinjske modele. Skratili smo put. Sljedeća faza bit će prelazak sa životinjskih testiranja na ljude i mislim da bismo uz odgovarajuće financiranje to mogli napraviti u roku od nekoliko mjeseci - rekao je.

MJERE OPREZA Hrvatica u Kini: Temperaturu nam mjere i na ulazu u zgradu

Pronalazak cjepiva dolazi prekasno za ovaj val zaraze, no bit će krucijalan kad naiđe sljedeći val, objavio je Sky.

Profesor Shattock dio je znanstvene zajednice koja daje sve od sebe da pronađe cjepivo koje će potencijalno spasiti stotine života ako se zaraza korona virusom pretvori u pandemiju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • opančar 05.02.2020.

    rusi su već dali cjepivo kini, nemam pojma o čemu ovaj englez laprda

  • nori 🖖 05.02.2020.

    Cjepivo je postojalo prije epidemije

Komentiraj...
Vidi sve komentare