To je to što me zanima!

Idući tjedan počinje izgradnja 10 stambenih zgrada na Banovini

Idući tjedan treba početi izgradnja prvih 10 višestambenih zgrada na potresom pogođenom području Banovine, izvijestio je u srijedu Stožer za sanaciju posljedica potresa
Vidi originalni članak

Ističu da je ukupno ugovorena gradnja 16 višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i Topuskom s 232 stana.

Vrijednost svih ugovorenih radova u obnovi na području Banovine do sada premašuje 800 milijuna kuna, ističe Stožer u priopćenju nakon što je sinoć u Kravarskom održao sjednicu.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izvijestio je na sastanku da su s izvođačima radova potpisana 264 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine izdalo je 156 Odluka za izgradnju.

NA BANIJI U STRAHU Ljudima u kontejnerima počeli stizati ogromni računi za struju, HEP: 'Javite se, bit će otpisani'

U postupku nekonstrukcijske obnove do sada je završeno 2.501 kuća.

Kravarsko je jedna od dvije općine Zagrebačke županije koje su teško stradale u potresu - oštećeno je 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene, a do sada je obnovljeno 19 kuća te je započela i gradnja jedne uklonjene kuće.

Načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec izvijestio je o aktivnostima koje su u suradnji sa Stožerom poduzete u ovoj općini, prvenstveno na sanaciji kuća te vodoopskrbi jer se više od 100 kuća s bunara priključuje na vodovod, elektrifikaciji i sanaciji cesta.

HANŽEK POTPISAO Potpisani ugovori za izgradnju 10 višestambenih zgrada na Banovini, rok je 12 mjeseci

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove župne crkve Sv. Križa koja je potpuno uklonjena i čija je izgradnja započela u veljači, a očekuje se da bude završena do Božića.

Gradilište nove crkve je prije sjednice Stožera obišao potpredsjednik Vlade i predsjednik Stožera Tomo Medved.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare